Zelf Roomboter maken met de RotPot
RotPot Roomboter is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle Roomboter maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Met de speciale weckpot, bacteriecultuur kun je zelf aan de gang om heerlijke boter te maken waarmee elk stukje brood een traktatie wordt met de smaakbeleving van echte zelfgemaakte boter.
Wat zit er in het RotPot Boterpot pakket?
- 1 glazen weckpot, inhoud 1l
- 1 kaasdoek van biologisch katoen
- 1 flesje van PLA (gemaakt van bioplastic)
- Klassieke Kruidenmix
- Bacteriestarter
Ingrediënten Kruidenmix Kruidenboter:
Zout, bieslook, SELDERIJ, kervel, peterselie, ui, knoflook.
Allergenen: selderij
Wil je ook andere recepteren en varianten in je Rotpot maken? Dat kan! Soms heb je alleen een extra of ander onderdeel nodig. Bij “losse onderdelen Rotpot” kan je alle onderdelen vinden om alles uit je Rotpot te halen. Hier staat ook een handig lijstje om te zien wat je bij welke variant nodig hebt, zoals een waterslot of deksels.
Roomboter en Karnemelk maken
Deze variant van de RotPot wordt geleverd met een klassieke kruidenmix om de lekkerste verse kruidenboter mee te maken. Je proeft het verschil. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte boter is al na een paar dagen klaar om gegeten te worden.
Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Keukenboeren de RotPot ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Thuis fermenteren is gezonder dan producten uit de supermarkt halen, doordat alle goede eigenschappen bewaard blijven. Alles wat je nodig hebt zit erin, je hoeft alleen nog melk toe te voegen. Ideaal dus om als origineel en duurzaam cadeau te geven aan iemand die zijn of haar eerste stappen op het fermentatiepad gaat zetten of roomboter heel erg lekker vindt.
Vind je zelf boter maken leuk en wil je een andere smaak toevoegen, dan kun je er eindeloos mee variëren. Maak een gezouten roomboter, of juist ongezouten. Of voeg eens een klein beetje spaanse peper toe voor een pittige kruidenboter. Echt een aanraders voor lekkere kruidenboter zijn: peterselie, bieslook, knoflook, dille, thijm.
Wil je ook je eigen Appeldrank of Gemberbiermaken? Probeer dan ook de Rotpot Bubbels.
Inspiratie en recepten voor zuurkool en fermenteren vind je in het boek Zuurgoed. Dit kookboek over fermenteren is geschreven en samengesteld door Sanne van Keukenboeren. Het leert je veel over alle technieken en bevat recepten met verschillende groentes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.