Kimchi maken met de RotPot
RotPot Kimchi is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste Kimchi maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Met de speciale weckpot, en de kruidenmix kun je zelf aan de gang om een heerlijk bijgerecht te maken. Hiermee maak je veel gerechten; een broodje kaas, vlees of een vegaburger een stuk spannender.
Wat zit er in het RotPot Kimchi pakket?
- 1 glazen weckpot, inhoud 1 liter
- 1 waterslot met plug
- 2 deksels, waarvan één met gat voor waterslot
- Kimchi kruidenmix
- Zeezout
Ingrediënten Kimchimix: Peperpoeder, suiker, gember en knoflook.
Wat is Kimchi?
Kimchi is een gefermenteerd, pittig bijgerecht op basis van kool en komt uit Zuid-Korea. In West-Europa is Kimchi inmiddels mateloos populair geworden. Je komt het product steeds vaker tegen in restaurants. Deze RotPot Kimchi-variant wordt geleverd met een pittige kruidenmix, zout en sojasaus. Verse groenten voeg je zelf toe. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte kimchi is na een kleine week klaar om gegeten te worden.
Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Keukenboeren de RotPot Kimchi ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Omdat bij dit proces van ‘edele rotting’ gas vrijkomt gebruik je een waterslot (meegeleverd) zodat er niet teveel druk op de pot komt te staan. Alles wat je nodig hebt zit erin, je hoeft alleen nog groenten en kool toe te voegen. Ideaal dus om als origineel en duurzaam cadeau te geven aan iemand die zijn of haar eerste stappen op het fermentatiepad gaat zetten. En je kunt de RotPot eindeloos hergebruiken. Of misschien wil je eens een andere smaak zuurkool proberen? De Kraut- en kruidenmixen zijn ook los te bestellen. Je kunt ook je eigen ketchup, of roomboter maken in de RotPot.
Soms is een witte kool gewoon te groot om in één keer op te eten. Wat doe je dan met de rest? Het is zonde om weg te gooien of weer onderin de koelkastla te leggen om ‘m daarna weer te vergeten. Om Foodwaste tegen te gaan kun je er beter meteen iets mee doen. Als je wat geduld hebt maak je zelf lekkere en gezonde Kimchi. Als je de smaak te pakken hebt en je wilt weer want anders dan het meegeleverde kruidenmengsel proberen dan kun je er eindeloos mee variëren. Er staan vast wel recepten van Kimchi op internet om inspiratie op te doen.
Steeds opnieuw te gebruiken
Wil je ook andere recepteren en varianten in je Rotpot maken? Dat kan! Soms heb je alleen een extra of ander onderdeel nodig. Bij “losse onderdelen Rotpot” kan je alle onderdelen vinden om alles uit je Rotpot te halen. Hier staat ook een handig lijstje om te zien wat je bij welke variant nodig hebt, zoals een waterslot of deksels. Ook kun je voor elke variant de kruiden nabestellen.
Inspiratie en recepten voor zuurkool en fermenteren vind je in het boek Zuurgoed. Dit kookboek over fermenteren is geschreven en samengesteld door Sanne van Keukenboeren. Het leert je veel over alle technieken en bevat recepten met verschillende groentes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.