Vrienden van Ecomondo

Ecomondo werkt graag samen om onze leuke en duurzame producten zo toegankelijk mogelijk te maken. Bekende namen zijn o.a. EcoGoodies en Eerlijk Winkelen. Hieronder staat de informatie van bedrijven en websites waar we mee samenwerken.

 

ecogoodies

Shop je graag eerlijk en milieubewust? Bij EcoGoodies vind je een overzicht van de beste en leukste duurzame en fair trade webwinkels online, van biologische babykleren tot energiebesparende gadgets, en van recyclebare schoenen tot de nieuwste eco mode!  Je vindt Ecomondo natuurlijk ook bij EcoGoodies.

Eerlijk Winkelen

“Eerlijk en duurzaam winkelen onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Niet op een geitenwollen-sokken-manier natuurlijk, maar hip, vrolijk en met een modern tintje”. Dát is EerlijkWinkelen. Niet alleen in de stad, maar ook bij eco en fairtrade webshops.

groene zaken

Milieu en duurzaamheid krijgen steeds meer aandacht, ook in het bedrijfsleven. Ecomondo levert duurzame producten ook aan bedrijven en organisaties, want een duurzaam relatiegeschenk is zo veel meer dan het zoveelste weggevertje. GroeneZaken is een onafhankelijk platform voor bedrijven en instellingen die duurzaam produceren.

grondstofjutters logo

Ga je wandelen op het strand? Neem dan een Juttas van Grondstofjutters mee en verzamel daar zwerfafval in. Dat afval wordt weer grondstof voor nieuwe producten!
1. Haal een Juttas op bij een van de deelnemende paviljoens
2. Geniet van je wandeling en verzamel onderweg rondslingerend afval
3. Lever je volle Juttas weer in bij een deelnemend strandpaviljoen
4. Geniet van je koffie of ijsje als bedankje

plastic whale

Plastic Whale vist plastic op uit grachten en havens en maakt er nieuwe boten van. Hun doel is om de binnenwateren plasticvrij te maken en het plastic om te zetten in waarde. Met een aantal boten wordt tijdens evenementen, bedrijfstuitjes op plastic gevist in Amsterdam en Rotterdam. Paintballen is passé, dus boek een bedrijfsuite met meerwaarde!

by the ocean we unite

By The Ocean We Unite zeilt, doet onderzoek, creëert awareness en brengt kennis naar mensen, organisaties en overheden in de strijd tegen plastic vervuiling. Ecomondo investeerde in het crowdfunding project om onze zeeën, de zeedieren en onszelf te beschermen tegen nog meer plastic vervuiling.

indexona

Indexona is een overzichtelijke site waar je duurzame ondernemers en winkels kunt vinden. Geef jij om de wereld? Om hoe we met dieren, mensen en het milieu omgaan? Alle aangesloten ondernemers zijn sociaal, maatschappelijk verantwoord en duurzaam. Lees hun kernwaarden en kom erachter waar jouw geld voor gebruikt wordt. Weet wat je koopt!

PulsUp circulaire economie

Van reststroom naar meerwaarde. Afval van het ene bedrijf is grondstof voor de andere. Pulsup en Ecomondo werken samen met andere bedrijven om reststromen te koppelen om zo afval te verminderen, te hergebruiken en grondstoffen te besparen. Hergebruik levert zo geld, werkgelegenheid en nieuwe producten op.

talentfabriek natuurtalent rotterdam

Talentfabriek en Natuurtalent zijn onze buren. We gaan er heen om te ontspannen, te eten of bezoeken de Natuurtalent markt waar we zelf af en toe ook staan. We leveren ecologische schoonmaakproducten en zij nemen onze pallets af om nieuwe meubels van te maken. Dit jaar (2017) kwam zelfs de Koning op bezoek.

oneworld

“Shop je groen bij Ecomondo!” Ben je op zoek eerlijke, duurzame producten die je verrassen? One World Shops is een selectie van groene webshops, eerlijke websites, hun producten en het verhaal.