De Kraut- & Kruidenmixen die bij de RotPot geleverd worden, kun je ook los kopen. Heb je al een Rotpot en is die klaar om opnieuw te worden ingezet? Met de RotPot Kruiden voeg je direct de juiste hoeveelheid kruiden toe aan je Weckpot met Zuurkool of Kimchi. De kruidenmixen zijn ook bruikbaar als je een zuurkoolpot hebt. Als je een RotPot koopt, zit er standaard een Krautmix bij. Als je wilt variëren, kun je alvast een extra Krautmix erbij aanschaffen. Zo hoef je zelf geen kruiden en specerijen af te wegen, want dat hebben wij al voor je gedaan.
Ook kun je je Rotpot inzetten voor het maken van boter, van mosterd of van sprankelende prikkellimonade. De mixen zijn gemaakt zonder smaakversterkers. Maak zo met jouw eerder gebruikte Rotpot KIT opnieuw die lekkere zuurkool, boter, mosterd of bubbels!
De biologische kruiden worden verwerkt en verpakt volgens de HACCP-normen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een sociale werkplaats. Zo koop je niet alleen een eerlijk product zonder smaakversterkers, maar je steunt ook nog eens sociaal ondernemerschap.
Let op: Deze kruidenmixen hebben geen beschrijving, want die heb je nog van je oorspronkelijke Rotpot Kit. Wil je wel een beschrijving en/of een nieuwe smaak uitproberen? Kies dan voor een Rotpot Add-on kruidenmix!
Ingrediënten Navulling Kruidenmixen
Ingrediënten Krautmix – Authentieke Kruiden:
Zeezout, jeneverbes, MOSTERDZAAD, zwarte peper, laurier.
Nodig: RotPot met waterslot en 2 deksels
Ingrediënten Kimchimix – Pittige Kruiden:
Peperpoeder, suiker, gember en knoflook. (zelf sojasaus toevoegen, Tomasu of Kikkoman bijvoorbeeld)
Nodig: RotPot met waterslot en 2 deksels
Ingrediënten Botermix – Klassieke Kruiden:
Zout, bieslook, SELDERIJ, kervel, peterselie, ui, knoflook
Nodig: RotPot met kaasdoek
Ingredienten Bubbelmix – Sprankelende Kruiden:
Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom
Nodig: RotPot met kaasdoek
Ingrediënten Mosterdmix – Milde Kruiden:
Bruin MOSTERDzaad, zeezout, venkelzaad gemalen, kurkuma gemalen
Nodig: RotPot met waterslot en 2 deksels
Inspiratie en recepten voor zuurkool en fermenteren vind je in het boek Zuurgoed. Dit kookboek over fermenteren is geschreven en samengesteld door Sanne van Keukenboeren. Het leert je veel over alle technieken en bevat recepten met verschillende groentes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.