Zelf Mosterd maken met de RotPot
Mosterd is het oudste en meest bekende condiment ter wereld, dat vrijwel in alle culturen gebruikt wordt. Een condiment is een toevoeging bij voeding, dit om smaak toe te voegen of om de smaak te versterken. Maar zo vanzelfsprekend als het is dat mosterd in bijna elke koelkast te vinden is, zo mysterieus is het ook. Want hoe kan het dat dit ontspoorde neefje van de koolfamilie (jawel, de mosterdplant is familie van je bloemkool) met zijn nogal heftige eigenschappen en zijn uitgesproken smaak zo immens populair is geworden? En hoe kan het dat er met maar drie hoofdingrediënten (water, azijn en mosterdzaad) zoveel verschillende soorten zijn? Leer de chemische processen begrijpen die mosterd mosterd maken. Ontdek de verschillende soorten en maak je eigen huisgemaakte variant. Leuk om te doen, en mislukken kan het eigenlijk niet.
RotPot Mosterd is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle Mosterd maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Met de speciale weckpot, bacteriecultuur kun je zelf aan de gang om heerlijke mosterd te maken én nog wat extra om uit de delen!
Wat zit er in het RotPot Mosterd pakket?
- 1 x Rotpot met Mosterdzaad
- 1 x waterslot
- 1 x Ferment
- 1 x Mosterdmix
- 2 x Deksel
Zelf toevoegen: 250 ml appelazijn, 50 gram honing (optioneel), water
Ingrediënten Mosterdmix:
Bruin mosterdzaad, zeezout, venkelzaad gemalen, kurkuma gemalen.
Allergenen: Mosterd
Wil je ook andere recepteren en varianten in je Rotpot maken? Dat kan! Soms heb je alleen een extra of ander onderdeel nodig. Bij “losse onderdelen Rotpot” kan je alle onderdelen vinden om alles uit je Rotpot te halen. Hier staat ook een handig lijstje om te zien wat je bij welke variant nodig hebt. Ook kun je voor elke variant de kruiden nabestellen.
Inspiratie en recepten voor zuurkool en fermenteren vind je in het boek Zuurgoed. Dit kookboek over fermenteren is geschreven en samengesteld door Sanne van Keukenboeren. Het leert je veel over alle technieken en bevat recepten met verschillende groentes.
Over RotPot
De RotPot is ontwikkeld door fermentatie-expert Sanne Zwart. Haar missie is fermentatie weer een plek te geven in de keuken thuis. Fermenteren is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling.
Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart begon met het fermenteren van haar overgebleven groenten. Zo is het idee voor de RotPot ontstaan. Een bijzondere doe-het-zelf kit waarmee je zelf thuis de lekkerste, verse zuurkool maakt door middel van fermentatie. Fermenteren moet je even onder de knie krijgen, maar met de instructies op de doos maak je in tien stappen je eigen kruidige zuurkool.
Naast het ontwikkelen van nieuwe RotPot-recepten verzorgt Sanne onder de naam Keukenboeren diverse fermentatie workshops, geeft fermentatieles op school en verkoopt in Rotterdam en omstreken haar eigen zuurkool, kimchi en andere gefermenteerde producten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.