Bij Ecomondo.nl geldt: niet goed, geld terug*. Binnen 14 dagen kun je jouw bestelling, of een deel hiervan, ruilen of retourneren. Je krijgt het bedrag én de verzendkosten (indien van toepassing) altijd binnen 14 dagen terug. Nadat we je annulering hebben ontvangen, heb je – tenzij anders vermeld – nog eens 14 dagen de tijd om je bestelling terug te sturen via de post of terug te brengen naar ons afhaalpunt in Rotterdam. De enige voorwaarde die wij stellen is dat de artikelen ongebruikt zijn, in onberispelijke staat zijn en voorzien zijn van de originele labels of verpakking. Sommige producten kunnen niet geretourneerd of geruild worden, vanwege hygiëne en voorschriften. We hopen dat je begrijpt dat je die niet kunt terugsturen. Deze uitgezonderde producten: Software waarvan de verzegeling is verbroken; Ingewisselde of ingevulde vouchers en tegoedbonnen; sokken, ondergoed, waterflessen, cosmetica, crèmes, tandenborstels, aangebroken schoonmaakproducten, producten waarvan de verzegeling is verbroken.

* Let op: Indien je wilt retourneren/ruilen omdat het product niet bevalt of omdat je een andere kleur of grootte wenst, dan betaal je de retourkosten zelf. We vragen hiervoor begrip, omdat we als kleine winkel nog geen gratis retour kunnen aanbieden.

HERROEPINGSRECHT

Je heeft het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nog eens 14 dagen om je product retour te sturen. Als het product aan de voorwaarden voldoet krijg je het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Alleen de kosten voor jouw retourzending naar Ecomondo zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en in de originele verpakking aan Ecomondo geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Gratis retour bij garantie of een verkeerde zending.

Bij een defect binnen de garantietermijn of een verzending waarbij onverhoopt wat mis is, ontvang je van ons een retourlabel waarmee je de zending kosteloos kan retourneren door het af te geven bij een PostNL punt. Het retoursturen van de producten is voor eigen risico; we raden dan ook aan het retourproduct goed te verpakken en een track en tracecode te bewaren.

HOE WERKT RETOURNEREN?

In het geval van een defect of garantie

Gratis retour

Neem binnen 14 dagen na ontvangst van je product(en) contact met ons op via het formulier of bel 010 – 466 69 52 en vermeld:
– welke artikelen je retour wilt sturen
– het bestelnummer
– geef bij voorkeur ook de reden voor je retour aan (dit helpt ons optimale service te verlenen)

Ecomondo stuurt je het vervangende product of retourneert het aankoopbedrag (inclusief portokosten indien van toepassing) én een gratis retourlabel.

Belangrijk: Neem bij schoonmaakproducten eerst contact op.

Als je een verkeerd product of kleur hebt besteld

Retourkosten voor eigen rekening

Neem binnen 14 dagen na ontvangst van je product(en) contact met ons op via het formulier en vermeld:
– welke artikelen je retour wilt sturen
– het bestelnummer
– geef bij voorkeur ook de reden voor je retour aan
– geef aan welk product je wel zou willen bestellen of dat je geld retour wenst.

Stuur de verkeerd bestelde producten naar:

Ecomondo.nl
t.a.v. retouren
Dovenetelstraat 25A
3053 JD Rotterdam

Als de retour verwerkt is, krijg je een bevestigingsmail met daarin het bedrag dat wij je verschuldigd zijn. We storten het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar altijd binnen 14 dagen, terug op de rekening of creditcard waarvan wij de betaling hebben ontvangen.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kun je gebruik maken onderstaand formulier of van het retourformulier (PDF).

KRIJG IK MIJN GELD TERUG?

Ja, als de retour verwerkt is, krijg je een bevestigingsmail met daarin het bedrag dat wij je verschuldigd zijn. We storten het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar altijd binnen 14 dagen, terug op de rekening of creditcard waarvan wij de betaling hebben ontvangen. Het product moet dan wel in goede orde door ons ontvangen zijn. Het retourbedrag + eventuele verzendkosten om je bestelling te bezorgen wordt per bank of via Paypal terugbetaald o.v.v. van het bestelnummer / Ecomondo.

HOE WERKT RUILEN?

Wil je graag een ander item ontvangen? Plaats dan een nieuwe order. Van de retourgestuurde items zullen wij het aankoopbedrag naar je terugstorten.

HOE DIEN IK EEN KLACHT IN?

We streven ernaar je klacht zo snel en zo netjes mogelijk op te lossen. Een tevreden klant is belangrijk. We hanteren een termijn van 14 dagen, maar doorgaans helpen wij dezelfde dag nog. Stuur je opmerking naar service@ecomondo.nl of bel ons 010 – 466 69 52, we zijn op werkdagen tussen 9.30 en 17.00 uur altijd bereikbaar.

Lees meer over de regels voor ruilen en retourneren in onze voorwaarden.

Formulier Herroepingsrecht / Retourneren

  • Gebruik een komma indien meerdere producten.

    Ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen na ontvangst van de producten.
  • Omschrijf kort waarom je het product retour wilt sturen. Dit helpt ons bij het verlenen van service en kwaliteit.
  • Dit nummer vind u in de e-mailbevestiging of op de factuur
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • indien van toepassing
  • Retourbedragen storten we standaard op de rekening waarmee betaald is.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.