Over ons

Ecomondo.nl is een webwinkel en afhaalwinkel in Rotterdam met duurzame, ecologische, biologische, eerlijke en circulaire producten. We verkopen een groot aantal producten van Nederlandse Social Enterprise en Circulaire ondernemers zoals Dopper, WakaWaka, RotterZwam, Kromkommer, TonyChocolonely en pionierende ondernemers. Daar zijn we trots op! We zetten ons in voor een groenere en mooiere wereld en sociaal ondernemerschap. Ons assortiment groeit en we beperken ons niet tot het traditionele aanbod van biologische winkels. We hebben een breed assortiment en leveren ook aan bedrijven en (semi)overheidsinstellingen. Kijk hiervoor bij ‘Zakelijk‘ of ‘Circulair Inkopen‘. Sinds 1 juni 2018 is Ecomondo aangesloten bij Social Enterprise Nederland.

Duurzame en Sociale producten

Bij het samenstellen van ons assortiment wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit en herkomst van producten. Duurzaamheid heeft voor ons een dubbele betekenis; de producten moeten A, groen en sociaal geproduceerd zijn, B, een lange levensduur hebben.

Grootste verkooppunt van L’Arbre Vert

Nieuw in Nederland is het nr.1 ecologische merk uit Frankrijk: L’Arbre Vert. Dit Franse merk produceert zeer goede schoonmaakproducten en wasmiddelen, maar ook heerlijke shampoos en douchegels. De ecologische producten zijn makkelijk én zuinig in gebruik en worden inmiddels door vele enthousiaste klanten gebruikt. Vooral op de wasmiddelen krijgen we lovende reacties. Wil je eens wat anders proberen dan Ecover? En ook nog eens voordeliger uit zijn? Stap dan over op L’Arbre Vert.

Wat doet Ecomondo aan Milieu & MVO?

  • Alleen producten die voldoen aan eco, bio, hergebruik, fair en circulair
  • 80% van alle verzenddozen en 100% van het vulmateriaal is hergebruikt
  • We zijn actief voor plastic awareness, organiseren of doen mee aan beach cleanups
  • We supporten goede doelen zoals By the Ocean we Unite, Sea Shepherd
  • We beschermen bomen met o.a. de Bomenridders
  • We investeren in circulaire sociale ondernemers en producten
  • We delen kennis in het lokale Energieteam van het bedrijventerrein

 

leon goedhart ecomondo
Ecomondo-oprichter Leon Goedhart (rechts) tijdens een van de beach clean ups van Grondstofjutters en plastic-awareness-organisatie By the Ocean we Unite.

Showroom / Conceptstore & Afhaalpunt

Bijna alle producten uit onze webshop vind je ook in onze eigen showroom in Rotterdam (Bedrijventerrein Schiebroek). Hier kun je de producten bekijken of testen. Wil je zeker weten dat een product op voorraad is, bel ons dan even. Onze showroom & conceptstore is makkelijk bereikbaar met de fiets of de auto en je kunt er gratis parkeren. Het openbaar vervoer is wel wat verder weg. We zijn gevestigd op de begane grond en de ingang is rolstoelvriendelijk. Er zijn gescheiden toiletten en we hebben natuurlijk een watertappunt voor je herbruikbare waterfles.

Eerlijke prijzen

Ecomondo hanteert eerlijke prijzen. We zijn er namelijk van overtuigd dat ecologisch, biologisch en duurzaam niet duur hoeft te zijn en voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Uit Rotterdam en omgeving verkopen we leuke producten, gemaakt door o.a. Rotterzwam, Kromkommer, Pondje Papier, Sweet Heroes en Moko Design. Ook verkoopt Ecomondo veel Nederlandse producten, zoals Dutch Harvest thee, WakaWaka Zonneladers, het 100% plantaardige wasmiddel Seepje en natuurlijk de waterflessen van Dopper en Tulper.

Onze naam

Ecomondo wordt ook wel eens uitgesproken als Ecomundo (spaans). De naam Ecomondo is geïnspireerd op het Italiaans, omdat we in Sardinië onze eerste beach cleanup hielden. We staan voor een ecologische wereld waarin we zuinig met grondstoffen omgaan, geen giftige maar biologisch afbreekbare stoffen gebruiken, werken aan een circulaire economie en plasticgebruik willen terugdringen.