Ecomondo staat voor een schone aarde en eerlijke handel. Hoe?

  • We werken zo veel mogelijk Circulair. Dat geldt voor onze bedrijfsruimte en de winkel, maar ook voor de verpakkingen die we gebruiken.
  • We kopen in bij Circulaire- en Sociaal ondernemers en werken vaak samen aan nieuwe ideeën.
  • We investeren in duurzame innovatieve producten via crowdfunding
  • We doneren een deel van onze opbrengst aan goede doelen zoals plastic-awareness organisaties en Sea Shepherd
  • We geven een platform aan circulaire start-ups en bedrijven met een kleinschalige duurzame en lokale productie

Social Enterprise shop

Ecomondo is een winkel en webshop waar je veel mooie producten van Nederlandse Social Enterprise ondernemers en organisaties vindt. Om er een paar te noemen: Dopper, WakaWaka, RotterZwam, Kromkommer, TonyChocolonely, LittleSun en binnenkort ook Fairphone. Zelf zijn we ook sociale ondernemers en bieden een podium voor ondernemingen die het verschil maken. Door onze betrokkenheid en door de producten van duurzame en sociale ondernemers een plek te bieden in onze shop creeën we samen maatschappelijke meerwaarde.

Groene hosting

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.orgEen eco webshop draait natuurlijk op een ‘groene’ webserver, in een datacenter waar doordacht omgegaan wordt met energiebesparing en warmteontwikkeling. Ecomondo wordt groen gehost bij Antagonist, erkend door The Green Web Foundation.

Datacenters zijn verantwoordelijk voor meer dan 1% van het wereldwijde energieverbruik. Wij vinden het belangrijk dat we dit compenseren door milieubewust om te gaan met zaken als stroom, beheer en werkomgeving. Onze computers, netwerkapparatuur en server zijn geselecteerd op energiezuinigheid en zo min mogelijk warmteproductie.

Gerecyclede verpakking & papier

duurzame verpakking ecomondoVoor onze pakketten gebruiken we zoveel mogelijk hergebruikte verpakkingen en opvulmateriaal. U herkent ze aan onze sticker ‘i’m a re-used-box‘. Dit scheelt niet alleen in papier en energie om ze te maken, maar vooral in transport en afval. Een prettige bijkomstigheid is dat we de kosten van verzenddozen laag houden, dat ziet u terug in onze prijzen. Facturen, pakbonnen, schrijfbloks, onze recente folder en visitekaartjes; die zijn van gerecycled papier. En voor het printen gebruiken we het inktbesparende lettertype Vera Sans van Ecofont. Kleine moeite, groot effect! Om de dozen dicht te plakken gebruiken we papieren tape en gerecycled plastic tape van Tesa.

Eerlijke en lokale producten

Ecomondo zet zich in voor sociaal ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een deel van ons assortiment wordt daadwerkelijk lokaal geproduceerd, of wordt betrokken van lokale en regionale, veelal kleine, zelfstandige ondernemers en leveranciers. Alleen al in Rotterdam Schiebroek, Hillegersberg en Noord werken we samen met 5 ondernemers: Rubbish Design, Moko Design, Bijologisch, Her-Ontdekt en Hip & Duurzaam. Alle producten selecteren we zelf op kwaliteit, ecologie en duurzaamheid. We verkopen dus producten waar we achter staan en waarvan we weten dat u er wat aan heeft.

Betrokken

Ecomondo is betrokken bij verschillende duurzame initiatieven en crowdfunding. Zo zijn we nog steeds trots op twee van de eerste Doppers, hebben we via Oneplanetcrowd.com geïnvesteerd in de Waka Waka, via Crowdaboutnow in Kromkommer, via Indiegogo in de Rydon Pixio Solar Fietslamp en recent nog de BinBang voor makkelijk afval scheiden in huis of op kantoor. Natuurlijk mag RotterZwam uit Rotterdam niet ontbreken. Ook een inspirerend bio- en permacultuurproject in het centrum van Barcelona heeft steun van ons gekregen.

Door te kiezen voor Triodos Bank en een Visa Greencard maken we meer groene investeringen mogelijk en hebben we ook al meer dan 7000 kilo CO2 gecompenseerd.

CO2 compensatie & bomen

Bomen zuiveren onze lucht van CO2 en fijnstof. Dat vergeten veel mensen en beleidmakers wel eens. Bij Ecomondo zetten we ons actief in voor het behouden van bomen en het bevorderen van planten van extra bomen in onze eigen buurt. Dit doen we o.a. in samenwerking met de Bomenridders in Rotterdam. Onlangs hebben we nog 7 grote bomen behoed voor onrechtmatige kap door de gemeente. Dankzij ons staan er extra nieuwe bomen op het bedrijventerrein waar we onze winkel hebben. Ook doen we regelmatig aan guerillagardening en planten wilgentwijgen waar het kan. De CO2 uitstoot van o.a. auto’s wordt opgenomen door de bladeren van bomen. Dit proces heet fotosynthese, hierbij neemt het blad water en CO2 op om zuurstof en glucose te produceren. Door meer bomen te planten zijn er meer bladeren, en dus meer CO2 opname.

Ondersteuning sociaal en duurzaam ondernemerschap

Leon Goedhart, eigenaar van Ecomondo en grafisch ontwerper, heeft als sponsoring logo’s en flyers ontworpen voor o.a. Hip & Duurzaam in Rotterdam Schiebroek en ‘Leren & Repareren‘; een langlopend project voor leerlingen van de eerste duurzame basisschool in Nederland, de Wilgenstam. Voor het muziek- en theaterproject Rommel-Op waarbij basisschool kinderen van schoon afval en restmaterialen een hele theaterproductie doen is er veel werk verzent voor de communicatie en duurzaam drukwerk. Onze boodschappen doen we vaak lokaal bij Rechtstreex. Soms doen we mee aan de ‘Natuurtalent Markt in Rotterdam-Schiebroek’; kom ook gezellig kijken.

Ook u kunt uw bedrijf of huishouden ‘groener’ maken. Wij hopen dat wij u op ideeën hebben gebracht.

Samen werken we aan een mooiere wereld!