Dit kookboek Circular Chefs leert jou op een inspirerende manier klimaatvriendelijk koken. Dit Nederlandse kookboek (ook in het Engels verkrijgbaar) verschaft je een nieuwe kijk op lekker eten zonder voedsel te verspillen. Circular Chefs is een vervolg op het boek Instock Cooking. Waar deze volledig gaat over het verminderen van voedselverspilling, gaat Circular Chefs een flinke stap verder. Want hoe blij we ook zijn dat de ‘food rescue community’ steeds groter wordt, zijn we er nog lang niet. Daarom is het tijd om ons te richten op het creëren van een circulair voedselsysteem. Door te kiezen voor producten en technieken waarmee we zo min mogelijk impact op het milieu maken, kunnen we al kokende een verschil maken. Met Circular Chefs laten we zien dat klimaatvriendelijk koken ook nog eens heel makkelijk en lekker is!
- Geprint op Eco Label gecertificeerd papier
- Boordevol makkelijke en toegankelijke recepten
- Leer alles wat er te weten valt over circulariteit in de keuken
- 126 Pagina’s
- 19cm x 14cm x 1cm
Wat houdt Circulair koken eigenlijk in?
Als je korte blik werpt op de natuur zie je meteen dat alles zich in een eindeloze kringloop bevindt. De neervallende bladeren tijdens de herfst zorgen voor een rijke voedingsbodem zodat in de lente alles weer kan groeien en bloeien. De natuur creëert geen onnodig afval. Hoe ver staan wij daar als maatschappij inmiddels vandaan? Helaas hebben wij een lineaire economie gecreëerd waarin we constant nieuwe producten maken, consumeren en weer weggooien. Zo doen we dat vaak ook met koken: we kopen producten in zakjes in pakjes, kijken niet om naar ‘lelijke’ groentes en fruit en weten vaak niet wat we met restjes voedsel kunnen doen. En dat is zonde! Want éénderde van de klimaatbelasting komt door onze voedsel. Circulair koken houdt in dat je net zo werkt als de natuur.
Natuurlijk is het tegengaan van voedselverspilling een groot onderdeel van circulair leven en koken. Maar ook wordt er aandacht gekeken naar wat we precies eten, hoe die produceert geproduceerd worden en wat de impact is op het milieu.
De vijf principes van Circulair Koken
Dit boek leert je alles wat je wilt weten over het verkleinen van je CO2-voetafdruk binnen je keuken. Aan de hand van vijf principes leer je hoe je kan werken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten, hoe je kan conserveren en hoe je wer-ke-lijk al-les van je ingrediënten ook daadwerkelijk kan gebruiken:
- Kies voor plantaardig
- Kies voor het onbeminde
- Geniet van schil tot pit en van kop tot staart
- Conserveer wat je over hebt
- Circulair binnen en buiten de keuken.
Ecomondo in de strijd tegen voedselverspilling
Bij Ecomondo zijn we al lange tijd ijverig aan de slag om ons steentje bij de dragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Zo verkopen we producten die je kunnen helpen ingrediënten langer te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de foodhuggers en bee’s wraps, maar ook aan de soepstarters zodat je van je kliekjes en restjes nog een lekkere soep kan maken in een handomdraai! En wat dacht je van de Rotterdamse Rotpot? Fermenteren is makkelijk, duurzaam en supergezond!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.