Toont 13 producten

Ecoffee Cup


Statement op het bericht van de NVWA over Bamboe koffiebekers. De NVWA heeft op 15 februari 2021 een nieuwsbericht uitgebracht waarin consumenten wordt afgeraden bamboe servies (met melamine) te gebruiken. Bamboe bekers mogen per direct niet meer worden verkocht.

Wij willen klanten die een Ecoffee Cup bezitten of gekocht hebben graag geruststellen. Bamboe Koffiebekers van Ecoffee Cup voldoen namelijk aan alle voedselveiligheidsnormen en zijn volkomen veilig om te gebruiken. We kunnen dit aantonen door officiële en onafhankelijke keuringsrapporten. Lees hier meer.

ecoffee cup logoDe Ecoffee Cup is een mooie herbruikbare en veilige koffiebeker, gemaakt met ± 80% bamboevezels en minder dan 2% melamine. Je kunt er makkelijk uit drinken en dankzij de ‘no drip’ deksel blijft de inhoud warmer zonder te morsen. De missie van Ecoffee Cup: Terugdringen van de 100 miljard single use coffee cups die elk jaar bij het vuilnis eindigen. Minder dan 1% daarvan wordt gerecycled. De herbruikbare koffiebeker is een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief met vezels van bamboe – een van de snelst groeiende en duurzame gewassen die bij de groei ook nog eens veel CO2 opneemt. Ecoffee Cups zijn BPA- en ftalaat vrij. Zowel de deksel als de grip zijn gemaakt van food grade siliconen en zijn te recyclen. De beker zelf is niet recyclebaar, omdat de bamboevezels gebonden zijn met plantaardige harse en melamine (minder dan 3%) en dat is zeer klein percentage vergeleken met andere merken. In samenwerking met Terracycle is er wel een ‘closed loop’ gecreëerd.

Pluspunten van de Ecoffee Cup

Bredere grip: t.o.v. andere bamboe bekers is de sleeve breder en iets dikker. Zo brand je je handen niet als er hete koffie of thee in zit. De sleeve is ook te bedrukken met een logo.

No Drip deksel: De deksel heeft een gat voor een rietje en een gaatje om uit te drinken. Dankzij het extra ‘no drip lid’ kun je beide gaatjes afsluiten; iets wat andere bekers niet hebben. Als je aan de wandel bent of rennend de trein moet halen met je verse cappuccino dan blijft de inhoud dus in je beker. Wel zo prettig!

Declaration of Conformity 05 2019

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 22 reviews.
Cookies helpen ons bij het leveren van goede service. Door gebruik te maken van onze webshop, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.