De isolatiefolie is eenvoudig aan te brengen binnenskamers op het kozijn met het bijgeleverde transparante dubbelzijdige plakband. Door de warmte van een haarföhn zorg je ervoor dat de folie krimpt en zich strak spant tussen de raamsponningen. De folie komt op de kozijnen en niet direct op het raam en is vrijwel onzichtbaar. Je creëert een spouwruimte die ervoor zorgt dat de warmte langer binnen blijft. Bovendien voorkom je condensvorming vanwege deze spouwruimte tussen het glas en folie. Je zult merken dat het meteen aangenamer aanvoelt in je kamer.
tesa raamisolatie aanbrengen
Tesa raamisolatie folie kun je eenvoudig zelf aanbrengen met de meegeleverde dubbelzijdige tape en een gewone haarföhn. Met een stanleymes of breekmesje kun je de folie eenvoudig op maat snijden. De maximale grootte van het raam kan bij dit pakket 1,7 bij 1,5 meter zijn. Heb je kleinere ramen, dan kun je meerdere ramen met één pakket isoleren. Tip: Maak de ramen en kozijnen eerst goed schoon want na het aanbrengen van de thermo cover folie kun je het glas aan de binnenkant van het raam niet meer zemen.
Energiebesparing met isolatiefolie
De meeste energiebesparing en milieuwinst kunnen we halen door onze huizen te isoleren. Tesa raamisolatiefolie zorgt direct na het aanbrengen voor een flinke energiebesparing. De raamisolatiefolie wordt veel gebruikt in o.a. Canada en Duitsland. De folie is zeer geschikt om vrijwel ieder huis of iedere kantoorruimte te isoleren. Er is ook een ander pakket raamisolatiefolie verkrijgbaar voor ramen tot 4 x 1,5 meter.
Bekijk ook de doe-het-zelf instructie voor het aanbrengen van de raamisolatie:
inge_es_ce_ha –
Qua isolatie lijkt het wel te werken, maar echt heel mooi is het niet. Je ziet sowieso de plakrand aan de buitenrand van het raam, maar ook laat het een waas achter. Het raam is daardoor niet meer zo helder als zonder folie. Daarnaast is het haast onmogelijk om hem helemaal goed aan te brengen. Er blijven wat plooien in zitten. Het föhnen lijkt niet veel te doen.
Maar goed… voor bovenramen is het sowieso top, want daar kijk je niet doorheen en dan valt het dus niet op. En verder vind ik het voor de kamers waar we minder aanwezig zijn ook prima.
Voor de ramen waar we doorheen kijken in de slaapkamer gebruiken wij het nu ook, tot we genoeg gespaard hebben voor het laten plaatsen van dubbel glas :)