Toont 4 producten

Tony’s Chocolonely

Chocoladecrimineel zonder dat je ‘t weet. We horen je denken: ‘huh, ik?’ Ja, jij. Je weet ’t misschien niet… maar met die hap chocolade die je net (of gisteren) nam kun je zomaar medeplichtig zijn aan chocoladecriminaliteit. Afhankelijk van welke chocolade je eet, houd je namelijk de criminele activiteiten van de gevestigde chocolade-orde in stand. En dat deed je vast niet bewust..

Keuringsdienst van Waarde
Tony’s Chocolonely is ontstaan vanuit het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Journalisten brengen in dit programma misstanden over productie van voedsel en andere producten aan het licht. Een van de presentatoren is Teun van de Keuken.

Op weg naar 100% slaafvrije chocolade

Hij probeerde duidelijk te maken dat we met het eten van chocolade allemaal meewerken om slavernij op de cacaoplantages in stand te houden? Hij gaf zichzelf aan als chocoladecrimineel na het eten van een aantal chocoladerepen. Hij begon een rechtszaak tegen zichzelf. Want als chocolade-eters schuldig zijn, dacht hij, dan moeten de chocoladebedrijven wel veranderen.

social enterpriseTony’s Chocolonely streeft ernaar 100% slaafvrije chocolade te maken: in 2013 is de eerste eerlijke chocoladereep een feit. Gemaakt met volledig traceerbare cacaomassa uit Ghana en Ivoorkust van boeren die ze persoonlijk kennen.

Fairtrade chocoladerepen van Tony’s Chocolonely koop je nu ook bij Ecomondo!

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 25 reviews.