Wat is Bokashi Starter?
Bokashi Starter is ontwikkeld om je te helpen bij het zelf maken van een unieke bodemverbeteraar. Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. De organische materialen worden luchtdicht opgeslagen in de Bokashi Keukenemmer. Zo kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan. Deze conserveringstechniek behoud de energie en voedingsstoffen in het product. Net als bij zuurkool krijgt de Bokashi een hogere voedingswaarde dan het niet gefermenteerde organische stoffen.
Bokashi is geschikt als bodemverbeteraar en is een voedingsbron voor micro-organismen die in de bodem leven. Deze vestigen zich daardoor definitief in de bodem, vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacterien, virussen en schimmels. Voor land- en tuinbouw is dit de meest effectieve, duurzame manier om meer profijt uit de bodem te halen.
De tarwezelemelen zijn een restproduct uit de voedingsindustrie en zijn voorgefermenteerd met EM Actief. (Bokashi Effectieve Micro-organismen). Met behulp van Bokashi Starter maak je van je eigen organisch afval (GFT afval) een bodemverbeteraar die zowel de voeding, de structuur, de water- en luchthuishouding en het leven in de bodem bevordert.
Traditioneel gebruikt men in Japan Bokashi om de microbiële diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bio-actieve voedingsstoffen, vitamines, mineralen en aminozuren. Planten krijgen zo meer energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacterien en schimmels.
Effectieve Micro-organismen
Effectieve Micro-organismen zorgen voor evenwicht op het gebied van milieu, gezondheid en voedselvoorziening. EM is een samenstelling van diverse micro-organismen met iedere een specifieke taak. Het gaat ondermeer om gisten en melkzuurbacteriën. Ze komen allen voor in de vrije natuur. Bij EM draait alles om het activeren van de goede bacteriën, in plaats van het doden met chemicaliën zoals gebruikelijk is. In de Bokashi-starter is het hoofdbestanddeel tarwezemelen die zijn gefermenteerd met EM-Actief. Dat is te herkennen aan een zoetzure geur, te vergelijken met het gisten van wijn en bier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.