Salades worden net een beetje mooier van bloemen! Eetbare bloemen wel te verstaan. Niet alleen bijen en vlinders eten van bloemen, maar ook jij kunt ze eten. Met deze zaadbommetjes kun je makkelijk zelf een bosje eetbare bloemen kweken. Je krijgt vier zaadbommen in dit zakje. Je kunt ze alle vier tegelijk planten, maar om langer te genieten, kun je er elke week één planten. In elk bommetje zit een mix van zaden, dus het is een verrassing welke bloemen er in zitten.
Het zakje waarin de zaadbommetjes geleverd worden is gemaakt van biologisch katoen, GOTS gecertificeerd. Je kunt het hergebruiken als zeepzakje, zakje voor sieraden, headphones, make-up of andere kleine dingen.
Biologisch en turfvrij
- Zaadbommetjes met eetbare bloemenzaden worden gemaakt van een mix van turfvrije aarde en gecertificeerd biologisch bloemenzaad.
- De gebruikte materialen zijn bio, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.
- Zaden afkomstig van Europese biologisch landbouw.
Hoe werkt het?
Zoek een geschikt en zonnig plekje in je tuin of op het balkon. Halfschaduw mag ook. Hoe meer aarde, hoe groter of meer bloemen. Leg de zaadbommen met eetbare bloemenzaden half in de grond. Regent het? Perfect. Is het droog, geef ze dan regelmatig wat water. Hou bij waar je de bommen hebt gedropt en volg het resultaat. Let er op dat slakken je pas opgekomen plantjes niet oppeuzelen. Bijen en vlinders mogen er natuurlijk wel van snoepen voordat jij ze op een bord legt!
Let op: Voor het beste resultaat de zaadbom (buiten) gebruiken van maart t/m juni/juli of van september t/m oktober. Bij gebruik in de maanden september t/m oktober komen de zaden het volgende jaar tot bloei.
Eetbare bloemen maken elke salade bijzonder! Kijk maar naar het plaatje van deze salade met borage bloemen.
Welke eetbare bloemen kan ik kweken?
Borage
Ook wel komkommerkruid genoemd en smaakt echt naar een frisse komkommer. De helderblauwe stervormige bloemetjes zijn zeer decoratief en makkelijk in gebruik. Super voor in ijsblokjes, een soepje of ter decoratie van een zomerse salade of kaasplateau.
Korenbloem
De Korenbloem dankt zijn naam aan zijn traditionele groeiplaats: op akkers tussen het graan of koren. De mooie bloemen hebben een opvalllende diep-blauwe kleur. In korenbloemen zit veel nectar, wat zorgt voor de heerlijke licht-zoete smaak van deze gezonde bloemetjes.
Goudsbloem
Goudsbloem, ofwel Calendula, heeft meestal oranje, maar ook gele bloemen. Deze worden vaak gebruikt voor de garnering van salades en gerechten, maar ook in zeep en crème. De bloemblaadjes kunnen als een soort eetbare confetti gebruikt worden. Ze geven kleur aan saaie, koude gerechten en salades, maar zijn ook in warme gerechten kleurvast! Gebruik de bloemen én het blad voor vers gebruik. Je kunt ze overigens ook heel goed drogen en dan behouden de bloemblaadjes hun kleur.
Eetbare bloemen zijn ook leuk om op school te kweken, gewoon in een pot of in de schooltuin. Zo leren kinderen dat er ook bloemen zijn die je kan eten en welke smaak ze hebben. Succes gegarandeerd :-) Deze biologische zaden zijn volkomen veilig.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.