Met het Focaccia Feestje van Pineut heb jij het perfecte brievenbuscadeau voor de thuiskok of doe-het-zelver. Met deze complete mix voor borrelbrood tover je in een handomdraai de lekkerste Italiaanse focaccia op tafel.
- Complete mix voor het maken van focaccia
- Leuk brievenbuscadeau
- Gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
- Makkelijk te bereiden
- Vegan
Over Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland! Afgelopen jaren is namelijk niet alleen het team van Pineut, maar ook het assortiment flink gegroeid.
De producten van Pineut, waaronder het Focaccia Feestje worden grotendeels binnen hun sociale werkplaats gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zetten de natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, of ander mooi doe-het-zelf geschenk. Daarnaast wordt er veel tijd en zorg besteed aan het selecteren van de juiste leveranciers. Zo wordt er bewust gekozen voor de aanschaf van kruiden en specerijen die lokaal ondernemerschap stimuleren. En wordt de voorkeur gegeven aan een korte, transparante keten met een leerbaar loon en eerlijke prijs voor de boer.
Hoe werkt het DIY Borrelbrood?
Met deze broodmix voor een Focaccia Feestje maak je een lekker borrelbrood. Focaccia is niet voor niets de absolute favoriet van ruim 60 miljoen Italianen. Maar … wil je je visite echt helemaal wegblazen? Doe dan de Italian job en pimp je focaccia met rozemarijn, zongedroogde tomaatjes en wat olijven. Mamma mia wat een sensazione!
- Voeg 240 ml water toe aan de mix. Kneed het geheel met de hand of keukenmachine minimaal 10 minuten tot een gladde deegbal, die niet meer plakt. Vet de buitenkant van de deegbal in met 10 ml olijfolie. Maak een mooie bol van het deeg en leg dit in een schaal met een theedoek erover. Laat het deeg 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Leg bakpapier op de bakplaat. Plaats het deeg op de bakplaat en breng het in vorm, ongeveer 2 cm dik. Smeer het deeg in met de overige olijfolie en prik met de toppen van je vingers flink wat gaatjes in het deeg.
- Laat wederom rijzen, nu 45 minuten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg 20–30 minuten (baktijden zijn richtlijnen en kunnen per type oven variëren).
Tip
Maak je Focaccia Feestje compleet met een topping van bijvoorbeeld grof zeezout, olijven, tomaten of (vegan) kaas. Voeg de topping toe, en bak het brood vervolgens af!
Ingrëdienten: TARWEbloem, bakkerszout, gistpoeder en emulgator: E491
Zelf toevoegen: water en olijfolie
Netto gewicht: 348 g
Voedingswaarde: energie: 1407,7 kJ / 331,9 kcal, vet: 1,2 g waarvan verzadigde vetzuren: 0,3 g, koolhydraten: 74,3 g, waarvan suikers: 0,8 g, eiwit: 10,2 g, vezels: 3 g, zout: 1,6 g














Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.