Moyee Coffee brengt je de beste koffiebonen met een eerlijke traceerbare afkomst. Moyee is 100% FairChain, 100% én 100% Arabica! Het is een uitmuntende koffieboon voor espresso, lungo, macchiato en cappuccino, maar ook alle andere koffie waar je van wil genieten. Wil je liever gemalen koffie? Geen probleem, deze verkopen we ook!
Het doel van Moyee is een radicale verandering teweegbrengen in de manier waarop koffie wordt geteeld, gebrand, getransporteerd en verhandeld. Door de koffie lokaal ook te branden in het land van herkomst, worden meer lokale banden gecreëerd en blijft er meer winst over voor de koffieboeren, branders en hun familie. Toegegeven, Moyee koffie is wat duurder dan sommige koffiebonen in de supermarkt, maar daar staat tegenover dat je hele goeie koffie krijgt voor een écht eerlijke prijs. Want koffie is tenslotte om van te genieten. Hieronder leggen we dat uit.
Waar komt Moyee Coffee vandaan?
Moyee is het Ethiopische woord voor vijzel. Ehtiopië (toentertijd Abyssinia) is de bakermat van koffie. De bonen die gebruikt worden zijn zowel de Luma als de Jimma bonen, beide 100% Arabica bonen: de beste die er zijn! De Limu bonen hebben een cupping score van 80, wat inhoudt dat ze de naam ‘100% specialty bonen’ mogen dragen. In vergelijking met andere koffiemerken heeft de koffie van Moyee Coffee de betere kwaliteit koffiebonen.
Het Moyee proces, van koffiestruik tot kopje koffie
Het begint natuurlijk bij het groeien van de koffiestruiken. De koffieheester en de arabica koffiebonen groeien beter in de schaduw. Daarom worden de koffiestruiken op milieuvriendelijke wijze geteeld onder de schaduwbomen van het eeuwenoude Beletta Forest in Ethiopië. lees er meer over in het artikel koffie en schaduwbomen. Alleen de allerrijpste koffiebessen worden met de hand geplukt. De Limubonen worden gewassen en de Jimmabonen worden in de directe zon gelegd om te drogen. Dit zorgt voor zijn heerlijke aardse smaak. Alle koffiebonen worden langzaam gedroogd door het natuurlijke proces van de zon. Uiteindelijk worden de bonen langzaam gebrand gedurende 12 à 13 minuten. En dit alles proef je in het eindproduct.
‘s Werelds eerste FairChain koffiebonen
FairChain koffie is de toekomst van koffie! FairChain is een echte productie-consumptie relatie tussen de lokale ondernemers en de consument. Bij normale koffie verdwijnt zo’n 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie in de zakken van multinationals en hun rijke aandeelhouders. Wij vinden dat dat anders moet! In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren, en daarmee ook de toegevoegde waarde, brandt FairChain de bonen lokaal en worden de bonen gebrand en wel geëxporteerd. Hierdoor blijft er meer toegevoegde waarde in het koffieproducerende land achter. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint met een geweldige koffie voor een normale prijs en de lokale ondernemers winnen met een grotere opbrengst. Koffie wint, wereldwijd. Wil je meer informatie over FairChain? Neem dan een kijkje op de website van de FairChain Foundation. Zo kom je ook meer te weten over de traceerbaarheid met blockchain-technologie.
Waarom is FairChain beter als Fairtrade?
‘Fairtrade’ koffie is een respectabel idee, dat lokale ondernemers van een minimumprijs verzekert in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonnen naar koffiedrinkende landen. Het is een goede stap, maar de impact hiervan is minder dan we gehoopt hadden. Het dringt armoede slechts op een bescheiden schaal terug. De oprichter van Moyee Coffee verdiepte zich in koffie en kwam er achter dat het tijd werd om grootser te denken, om dingen radicale veranderingen door te voeren. Deze nieuwe manier van denken noemen ze bij Moyee Coffee FairChain. Zij zijn een 50/50 onderneming, hetgeen inhoudt dat Moyee en de ondernemers ieder de helft bezitten. De ondernemers zorgen voor het plukken en branden van de koffie en Moyee zorgt voor de verkoop. Doordat de keten netjes verdeeld is, gaat een veel groter deel van de eerlijke prijs naar de koffieboeren en de lokale koffiebranders.
Moyee Koffie wordt vooral in de horeca en op kleinschalige festivals geschonken. Daar kun je ook terecht met een herbruikbare koffiebeker. Goede koffie-to-go drink je natuurlijk uit een herbruikbare beker die ontwikkeld is voor het beste behoud van aroma en smaak. Neem hiervoor bijvoorbeeld de prachtige glazen KeepCup! of de exclusieve porseleinen bekers van Villeroy & Boch. Bekijk ons uitgebreide assortiment koffie- en theebekers elders in de webshop.
Deze specialty coffee uit de Kaffa-streek, de geboorteplaats van koffie, bezit mooie complexe volle aroma’s en smaken. Een frisse full-bodied koffie met een licht-fruitige afdronk van jasmijn en cacao. Deze is uitverkocht.
De fruitigheid van de Limu die samenspeelt met de zoetere, warme smaken van ongewassen Jimma geeft een goede balans. Deze blend geeft je een warme, volle cacao-achtige smaak met een afdronk van basterdsuiker en lichte fruitigheid. Deze is uitverkocht.
Wil je een volle, donkere, mooi gebalanceerde koffie? Dan is de Triple Play jouw koffie! Een powerbak vol chocoladetonen en karamelaroma’s. Deze 3 bonen geven hoge intensiteit en een licht, maar elegant bittere afdronk.
Kan het niet sterk genoeg? Dan is deze deze koffie voor jou gemaakt. Step into the dark en geniet van een super-intense, volle, lekkere bittere koffie met aardse aroma’s en pure chocoladesmaken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.