Van Eigen Deeg is opgericht door Marijntje van Benthum. Als echte bakkersdochter is ze opgegroeid in een succesvolle bakkerswinkel, tussen het deeg, de draaiende mengmachines en de heerlijke geuren en verse lekkernijen. Van Eigen Deeg streeft naar originele smaken en verrassende recepten, maar bovenal naar een duurzamere vorm van ondernemen. Deze focus op circulair ondernemen vind je terug in de gebruikte grondstoffen, maar ook in de verpakking.
De koekjes Van Eigen Deeg worden ambachtelijk bereid met liefde en ingrediënten die we ook in het keukenkastje thuis hebben staan. Dat betekent geen onnodige toevoegingen, conserveringsmiddelen en synthethische geur-, kleur- en smaakstoffen. Lekkere pure en eerlijke ingrediënten met aandacht voor het milieu.
Onze favoriet: Circulariekoek, gemaakt van onverkocht brood!
De heerlijke smaken van Koekjes van Eigen Deeg
De koekjes van Eigen Deeg worden gebakken in de volgende heerlijke smaken:
- VEGAN haver kaneel: Het kaneel geeft dit koekje een verwarmende smaak en de sesam zorgt voor een extra crunch bij elke hap.
- VEGAN Chai Latte: Kruidige Chai Latte koekjes met een vleugje kokosmelk.
- VEGAN Vanille Kokos: Een koekje met de vertrouwde bourbon vanille smaak in combinatie met kokos.
- VEGAN Choco Sesam: Een bros koekje vol met pure chocolade drops en met een knisperende bite door de sesamzaadjes.
- Citroen Maanzaad: Fris koekje door de verantwoorde citroenolie (zonder toevoegingen) en met een bijzondere bite door het maanzaad.
- Vijg Havermout: Smaakvolle koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop.
- Circulariekoek: De Circulariekoek is een duurzaam koekje gemaakt van gered brood en met friszure cranberry zaadjes die ook uit een reststroom komen.
- Spicy Speculaas: Een heerlijk Seizoenskoekje. Met kaneel, gember en kardemom.
- Sinaasappel Choco: Een heerlijke combinatie van chocolade met sinaasappelolie. De olie is puur en direct afkomstig uit de schil van de sinaasappel uit de reststroom van PeelPioneers.
- En nog een die af en toe varieert…
Als allereerste koekenbakker heeft Van Eigen Deeg een duurzamere verpakking gecreëerd. In samenwerking met Bio4Pack ontwikkelde Marijntje de verpakking voor haar koeken. De papieren buitenkant is gemaakt van Paperwise papier; bladeren en stengels die overblijven van de oogst uit de landbouwsector worden bewerkt tot grondstof voor kwalitatief hoogwaardig papier en karton. Het is sterk papier waar dus geen boom voor gekapt hoeft te worden! Het ‘raampje’ in de wikkel is van cellulose en is dus geheel biologisch afbreekbaar. Zo ook de etiketten die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.
Het bakje waar de koekjes inzitten kan bij het GFT afval van de gemeente en is in een industiële composteerinstallatie na 90 dagen volledig afgebroken. Indien je geen GFT inzameling hebt, kan het bij het restafval. Ben jij één van de uitzonderingen die niet meteen het hele pak op wil eten? Bewaar je koeken in een stasher bag! Deze zijn volledig luchtdicht af te sluiten en houden je koekjes langer vers.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.