Van Eigen Deeg is opgericht door Marijntje van Benthum. Als echte bakkersdochter is ze opgegroeid in een succesvolle bakkerswinkel, tussen het deeg, de draaiende mengmachines en de heerlijke geuren en verse lekkernijen. Van Eigen Deeg streeft naar originele smaken en verrassende recepten, maar bovenal naar een duurzamere vorm van ondernemen. Deze focus op circulair ondernemen vind je terug in de gebruikte grondstoffen, maar ook in de verpakking.
De koekjes Van Eigen Deeg worden ambachtelijk bereid met liefde en ingrediënten die we ook in het keukenkastje thuis hebben staan. Dat betekent geen onnodige toevoegingen, conserveringsmiddelen en synthethische geur-, kleur- en smaakstoffen. Lekkere pure en eerlijke ingrediënten die zoveel mogelijk van biologische oorsprong zijn.
Onze favoriet: Circulariekoek, gemaakt van onverkocht brood!
De heerlijke smaken van Koekjes van Eigen Deeg
De koekjes van Eigen Deeg worden gebakken in 5 heerlijke smaken:
- Citroen Maanzaad: Fris koekje door de verantwoorde citroenolie (zonder toevoegingen) en met een bijzondere bite door het maanzaad.
- VEGAN Spelt Sesam Ahorn: Uniek koekje dat helemaal VEGAN is. Op basis van spelt, sesam en ahornsiroop. Het smakelijke antwoord op verantwoord.
- VEGAN Chai Latte: Kruidig Chai Latte koekjes met een vleugje kokosmelk.
- Vijg Havermout: Smaakvolle koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop.
- Circulariekoek: De Circulariekoek is een duurzaam koekje gemaakt van gered brood en met friszure cranberry zaadjes die ook uit een reststroom komen.
- Spicy Speculaas: Een heerlijk Seizoens koekje. Met kaneel, gember en kardemom.
- En nog een die af en toe varieert…
Als allereerste koekenbakker heeft Van Eigen Deeg een duurzamere verpakking gecreëerd. In samenwerking met Bio4Pack ontwikkelde Marijntje de verpakking voor haar koeken. De papieren buitenkant is gemaakt van Paperwise papier; bladeren en stengels die overblijven van de oogst uit de landbouwsector worden bewerkt tot grondstof voor kwalitatief hoogwaardig papier en karton. Het is sterk papier waar dus geen boom voor gekapt hoeft te worden! Het ‘raampje’ in de wikkel is van cellulose en is dus geheel biologisch afbreekbaar. Zo ook de etiketten die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.
Het bakje waar de koekjes inzitten kan bij het GFT afval van de de gemeente en is in een industiële composteerinstallatie na 90 dagen volledig afgebroken. Indien je geen GFT inzameling hebt kan het bij het restafval. Ben jij één van de uitzonderingen die niet meteen het hele pak op wil eten? Bewaar je koeken in een stasher bag! Deze zijn volledig luchtdicht af te sluiten en houden je koekjes langer vers.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.