Plastic Free July kortingsactie!

plastic free july

Het is Plastic Free July! Inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van miljoenen mensen die in juli minder plastic proberen te gebruiken. Ecomondo zet zich al sinds jaar en dag in om plasticvervuiling tegen te gaan. Het kán even wennen zijn, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je merken dat het heel leuk is en je automatisch ook voor gezondere en smaakvollere opties kiest. Je kunt beginnen met je eigen herbruikbare waterfles van Klean Kanteen of een herbruikbare to go koffiebeker van Circular Cup, maar je kunt ook kiezen voor herbruikbare lunchwraps zoals de Boc ‘n’ Roll in plaats van plastic boterhamzakjes.

Tijdens Plastic Free July 10% korting op het assortiment Zero Waste & Plasticvrij *

Juli is dé maand om plastic te laten staan en voor herbruikbare, plasticvrij of zero waste producten te kiezen. Om kennis te maken met onze zero waste – en plasticvrije producten geven we deze maand 10% korting op het assortiment ‘Plastic Free & Zero Waste’ *. Gebruik daarvoor de kortingscode PLASTICFREEJULY tijdens het afrekenen. Ook de overheid en de Europese Unie zien inmiddels in dat het anders moet: 3 juli is de Single Use Plastics directive van start gegaan waarin bepaalde plastic producten niet langer verkocht of uitgedeeld mogen worden! Aan deze wetgeving hebben we zelf een stukje bijgedragen omdat Ecomondo onderdeel is van de Plastic Avengers. En nog meer goed nieuws voor de rivieren en oceanen: vanaf 1 juli 2021 is er eindelijk statiegeld op kleine plastic flesjes!

Tips om minder plastic te gebruiken

Als je fruit en groente gaat kopen neem dan je eigen groente- en fruitzakjes mee tijdens Plastic Free July (en ook daarna). Ga met je eigen tassen naar een (streek)markt in de buurt. Je zult zien dat ze op de markt veel meer plasticvrije opties hebben en de kwaliteit is vaak beter dan in de supermarkt. Tip als je in Rotterdam woont: Rotterdamse Oogst Markt, elke zaterdag op het Noordplein. Plastic Free shoppen in Amsterdam kan bijvoorbeeld op de Zuidermarkt, elke zaterdag. Eten afhalen in juli of ga je voor een to go maaltijd? Voorkom plasticschaamte; neem je eigen bewaardoos mee en vraag of ze je bestelling daarin willen doen. Je kunt altijd uitleggen dat je met de uitdaging #plasticfreejuly bezig bent en dus zo min mogelijk single use plastics wilt gebruiken. Grote kans dat dat prima is. Afgelopen maand hebben we zelf sushi in onze eigen box gehaald, en ook de afhaal-Thai werkte mee en deed onze Pad Thai keurig in onze nieuwe vierkante Mepal bewaardoos.

10 juli: kom peuken rapen met het Plastic Peuken Collectief

Kom in actie: Kom mee 10 juli peuken rapen in Amsterdam, Rotterdam of heel veel andere plekken in het land, want peuken zijn van plastic en horen niet in het milieu. Plastic sigarettenfilters zijn niet composteerbaar, waardoor peuken niet goed afbreken in de natuur. Het hoofddoel van de actie Plastic PeukMeuk is om een verbod te krijgen op plastic in sigarettenfilters. Het is een campagne richting landelijke overheid. Daarbij willen we een breed publiek informeren dat peuken niet op straat horen. Door samenwerking willen we landelijk in één dag 250.000 peuken uit het milieu halen. Het hoofd event is in Amsterdam; klik hier voor de link. Ecomondo en Project Schone Schie organiseren de peuken cleanup in Rotterdam.

Zoek bij jou in de buurt naar een initiatief! Kijk op deze kaart:

* Juli 2021 – Met uitzondering van reeds afgeprijsde producten, andere kortingsacties en boxen.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.