Onze nieuwe showroom met afhaalpunt is geopend!

ecomondo eco winkel rotterdam

Sinds 1 mei 2017 is Ecomondo te vinden aan de Dovenetelstraat 25A in Rotterdam Schiebroek. Onze eerdere bedrijfsruimte was te klein geworden voor alle leuke producten, dus zijn we verhuisd naar de begane grond, waar we een splinternieuwe en ruime showroom/shop hebben gemaakt. Daar ben je van harte welkom om alle producten te zien, te ruiken en te voelen! Van ecologisch wasmiddel tot je favoriete kleur Dopper, zaadbommetjes, WakaWaka, alles voor je baby en duurzame relatiegeschenken.

Hier kun je op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur binnenstappen om je bestelling op te halen, om duurzame producten shoppen of ‘gewoon’ even rond te snuffelen.

We hebben de meeste producten op voorraad en in onze schappen staan, maar om zeker te zijn dat jouw product er is kun je een online bestelling plaatsen en dan kiezen voor ‘ophalen in Rotterdam‘. Wij zorgen er dan voor dat je bestelling klaarstaat als je langskomt. Je kunt in de winkel pinnen en betalen met contant geld.

Kom je namens een bedrijf een bestelling ophalen dan krijg je van ons de factuur met BTW mee.

Circulair verbouwd

We hebben onze nieuwe bedrijfsruimte grondig vernieuwd en zijn er in geslaagd dat voor bijna 90% circulair te doen. We hebben zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen en meubelen. Door deze iets aan te passen en op te knappen hebben we flink kunnen besparen op materialen en grondstoffen. Voor enkele kasten hebben we restmateriaal gebruikt van een lokaal timmerbedrijf en van hout dat onze buren als afval in de container wilde gooien, maar waar wij nog de waarde van in zagen. Om plinten te maken hebben we een gebruikte underlayment plaat opgezaagd in stroken van 6 cm. En de werkbladen in de nieuwe pakkamer zijn gemaakt van oude bureau’s. En het resultaat mag er zijn. We zijn er in ieder geval heel trots op!

Energiebesparend

Onze nieuwe ruimte had maar liefst 36 halogeenspots in het plafond, en nog eens 10 in de hal. Allemaal spots met een aparte trafo en een halogeenlamp van 50 Watt! Dat was zo’n 2300 Watt aan stroomverbruik..!! Om maar niet te spreken van de warmteontwikkeling die in de zomer waarschijnlijk weer gekoeld moet had moeten worden met extra ventilatie of een airco. Een berekening liet zien dat we bij het  zo’n 800 euro aan elektriciteitskosten zouden besparen als we de halogeenlampen zouden vervangen door LED-verlichting. We moesten daarvoor wel alle armaturen van de spots ombouwen naar een GU10 fitting. We hebben verschillende soorten LED-verlichting vergeleken en uiteindelijk voor Philips CorePro LED-spots gekozen van 6,5 Watt en 3000K kleurtemperatuur. Die waren te vergelijken met de 50 Watt spots, maar geven een veel mooier en gelijkmatiger licht. Investering: 200 euro aan lampen en fittingen en 1 dag werk. Op termijn vervangen we ook de TL-buizen in ons kantoor, maar de armaturen uit 1980 moeten grondig aangepast worden om ze geschikt te maken voor LED-buizen. Dus dat zal later gebeuren.

De verwarming hoeft nu niet meer aan in mei, maar we voorzien ze toch aan de achterzijde met TonZon radiatorfolie, omdat ze allemaal op een buitenmuur geplaatst zijn en er zonder isolatiefolie veel waardevolle warmte de muur in zou trekken. En dat zou zonde zijn. Door de folie – die direct op de verwarming aangebracht wordt – wordt veel van de energie de goede kant van de verwarming op ‘gekaatst’ waardoor de radiator efficiënter wordt en de ruimte sneller kan verwarmen. Als je met een speciale warmtecamera naar de muur zou kijken dan zou je het effect kunnen zien. Dankzij de radiatorfolie wordt de ruimte veel energiezuiniger verwarmd. 

Waarom doen we aan energiebesparing als we de huur toch inclusief betalen?

Op jaarbasis gaan we flink wat energie besparen. Daar zal onze verhuurder blij mee zijn. Maar wij doen het voor onze planeet en vooral voor degenen die de aarde na ons erven. We voegen daad bij het woord om de opwarming van de aarde te stoppen.

We zijn met Ecomondo ook aangesloten bij het ‘E-Team’ van het Bedrijventerrein Schiebroek waar we gevestigd zijn. In dit energie-team streven we actief naar een zo efficiënt mogelijk grondstof- en energiegebruik op het bedrijventerrein. We denken actief mee als het gaat om actiepunten en wat ondernemers en pandeigenaren kunnen doen om energiezuiniger te zijn en om hun bedrijfsruimte te verduurzamen.

Uiteindelijk willen we als bedrijventerrein #energiepositief zijn. Dat betekent dat we over een aantal jaar meer energie opwekken dan er verbruikt wordt. Aan de ene kant lukt dat alleen met goede isolatie, energiebesparende verwarming, koeling en verlichting. Aan de andere kant moeten we investeren in het opwekken van duurzame energie. We zullen hieraan in een volgend blog meer aandacht besteden.

Voor nu:

Kom langs aan Dovenetelstraat 25A en maak kennis met de vernieuwde shop van Ecomondo. Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.