Litte Sun, het functionele kunstobject van Olafur Eliasson

Little Sun Olafur Eliasson

De Little Sun Solarlamp was te zien in het TV-programma Kunstuur van Lucas de Man op 5 maart 2017. Op NPO uitzending gemist kun je de uitzending terugkijken.

Little Sun klinkt klein, maar het was in feite een immens project van ontwerper Olaf Eliasson. Het resulteerde in een kunstwerk dat in het Tate Modern geëxposeerd werd en in het bijzonder onze planeet aangaat. Het is een lampje met een efficient zonnepaneel achterop. Volgens de ontwerper een kunstwerk met een maatschappelijk doel. “Het is eigenlijk een energiecentrale. Je houdt ‘m vast en laadt ‘m op via de zon. Een alternatieve, goedkope energiebron voor Afrika.“ Hij stelt: “als een kind opgroeit met een bedlampje op zonne-energie en begrijpt dat zonlicht geoogst kan worden om ‘s avonds te gebruiken, dan zal dat kind als volwassene eerder voor duurzame energie kiezen bij hem thuis“.

Little Sun is een geweldig mooi en klein zonne-object

Olafur Eliasson verzamelt oude gloeilampen omdat ze zo mooi zijn. Ze worden niet meer gebruikt omdat ze heel veel energie gebruiken. Als tegenhanger van de ‘oude lamp’ ontwierp hij daarom de Little Sun, een nieuwe revolutionaire lamp die ook nog eens look and feel heeft. Een geweldig mooi en klein zonne-object. Leuk en handig voor kinderen en volwassenen. Een lampje dat een revolutie betekent voor het milieu. Ze zijn klein (diameter ca. 12 cm), maar ‘t zijn wel kleine kunstwerkjes. Het idee erachter is dat de opbrengst duurzaam geïnvesteerd wordt. Er zijn er inmiddels al een half miljoen exemplaren van de Little Sun verkocht. De Little Sun lamp kost € 24,95 bij Ecomondo en als je ‘m koopt gaat een deel van het geld naar een fonds waarmee licht op schone zonne-energie bereikbaar gemaakt wordt voor mensen in gebieden zonder elektriciteit.

Little Sun kopen

 

little sun informatie

 

 

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 25 reviews.