Social Enterprise. Eerlijke producten bij Ecomondo.

social enterprise kromkommer

Bij Ecomondo vind je een groot aantal eerlijke en duurzame producten. Veel van deze mooie producten worden bedacht en gemaakt door inspirerende Nederlandse en buitenlandse ondernemers. Sociale ondernemers die zich inzetten voor eerlijke handel en een betere wereld. Ze zijn aangesloten bij Social Enterprise.

Wat is Social Enterprise?

Social Enterprise NL is het landelijk platform dat sociale ondernemingen vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt. Doel is om de sector van social enterprises in Nederland te versterken en zo de maatschappelijke impact van deze bedrijven te vergroten. Lees meer of bekijk het filmpje.

social enterprise

Wat is er eerlijk aan de producten?

Zoals in de uitzending van Tegenlicht’s documentaire over Fairphone wordt uitgelegd, zijn we als consument eigenlijk het contact met waar producten vandaan komen verloren. Zelfs achter een potlood zit een verhaal; een verhaal van de boom die gekapt wordt voor het hout, hoe het bos beheerd wordt, de vrachtwagenchauffeur die het hout transporteert, onder welke omstandigheden de arbeiders in de potlodenfabriek werken, waar de koolstof voor de stift gedelfd wordt, welke verf op het potlood wordt aangebracht, komt het rubber van het gummetje uit een goed beheerd stuk regenwoud, is het fairtrade…? Denk daar eens over na. Als iets stuk is kopen we meteen een nieuwe zonder ons te realiseren welke impact dat heeft op het milieu en welke mensen daar voor aan het werk moeten. Social Enterprises zetten zich als ondernemer in om producten van begin tot eind eerlijker, beter en duurzamer te maken. Van de omstandigheden in de mijnen tot het schoonmaakmiddel in de fabriek. Hierdoor ontstaan mooie producten met een goed verhaal die we bij Ecomondo met trots verkopen. Denk aan Kromkommer, Dopper, RotterZwam, WakaWaka etc. Je herkent ze aan het Social Enterprise logo.

Naast Social Enterprise NL zijn sommige producenten ook aangesloten bij andere initiatieven voor eerlijke en milieuvriendelijke handel. Denk aan B Corp, 1% for the planet. Iedere euro die je besteedt is een keuze. Voor ieder product is er ’n ecologisch & duurzaam alternatief! Support eerlijke en en duurzame merken. Wij zijn trots op deze sociale ondernemers, je vindt ze dan ook in onze shop.

 

Geef een reactie