Flowerplugs: biologisch afbreekbare oordoppen met een bloemzaadje

flowerplugs oordoppen bloemzaadje

Wow… vandaag hoorde ik een interessant interview op BNR nieuwsradio met Koen Brouwers, de man achter Thunderplugs. De herbruikbare oordoppen die je in zowat elke concertzaal in Nederland kan krijgen. Ik gebruik Thunderplugs zelf regelmatig omdat ik zelf muziek maak en graag nog liever met mijn gehoor doe. De concerten die ik bezoek zijn vaak niet vriendelijk voor je gehoor, dat terzijde, maar als muzikant hoor ik gewoon graag alle frequenties van de muziek, en daar is Thunderplug goed in. Samen met een aantal wetenschappers heeft hij nu een nieuw product ontwikkeld: Flowerplugs! Oordoppen die gemaakt zijn van biobased materiaal. Als extraatje en gimmick, bevatten ze een bloemzaadje!

Flowerplugs zijn biologisch afbreekbaar

Als je ze verliest hoef je je dus niet druk te maken of je bijdraagt aan plasticvervuiling want de oordop vergaat gewoon vanzelf en er kan een bloem op die plek groeien. Flowerplugs zijn dus de eerste biologisch afbreekbare oordopjes voor op festivals. In de oordopjes zit een bloemzaadje, waardoor je na het feesten je oordopjes in de grond kunt stoppen. Op die manier doe je dus iets terug voor de aarde én voor je oren. Ik zie het al voor me.. de weide waar Graspop Metal Meeting wordt gehouden verandert na al dat muzikale geweld in een bloemenweide van al die Flowerplugs!

Jaarlijks worden er nog miljoenen van die weggooi-oordoppen gebruikt, gemaakt van schuim en plastic. Eenmaal gebruikt belanden ze op de vuilnisbuilt of erger nog ze verdwijnen op straat, via de straat in de grachten, rivieren en uiteindelijk in zee, waar ze bijdragen aan de plastic soup. Dat moet beter kunnen dacht Koen Brouwers. ‘We leven teveel in een wegwerpmaatschappij. Dat kost niet alleen veel grondstoffen, maar al die producten voor eenmalig gebruik en die gemaakt zijn van plastic dragen bij aan de vervuiling van onze wereld.’ Net als bij Ecomondo vindt hij dat dat beter kan. Single use plastics kunnen beter van biobased materialen worden gemaakt zodat we onze zeeën niet overspoelen met nog meer plastic en toekomstige generaties niet opzadelen met de plasticvervuiling van onze wegwerpmaatschappij.

”Gehoorbeschadiging is gevaarlijk voor iedereen, dus gehoorbescherming moet ook beschikbaar zijn voor iedereen.”

Hij Pitchte zijn idee bij SEAT’s Pitch and Ride-campagne en deed dat het beste. Hij won daarmee een startkapitaal van 10.000 euro om zijn idee uit te werken. Met Flowerplugs denken we bij Ecomondo dat nu nog meer mensen voor oordoppen zullen kiezen, het wordt nu immer ook leuk om ze te kopen of om cadeau te geven bij bijvoorbeeld een concertkaartje! We hopen dat je de Flowerplugs binnenkort kunt kopen in onze shop en winkel in Rotterdam, want ze passen precies in onze missie om minder plastic te gebruiken en de wereld mooier te maken.

 

 

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.