Duurzame Sintcadeaus & Groene Kerstcadeaus

Black Friday - Green friday

Ben je op zoek naar duurzame Sintcadeaus en Kerstcadeaus? Dan ben je bij Ecomondo in de juiste shop terechtgekomen. Hier en in onze winkel in Rotterdam vind je volop inspiratie om nuttige, originele en duurzame cadeaus te kopen. Na #BlackFriday is het cadeautjes seizoen volop losgebarsten. Wij spreken liever over #GreenFriday, omdat we vinden dat je producten niet moet kopen omdat er 50% korting op zit, maar omdat je ze nodig hebt. In onze shop vind je daarom originele en duurzame producten die je kunt gebruiken. Cadeautjes waar je wat aan hebt.

Duurzame cadeaus van sociaal en circulaire ondernemers

Bij Ecomondo vind je veel producten van circulair & sociaal ondernemers zoals Dopper, WakaWaka, Kromkommer, Healthy Seas, Seepje, Tulper, BinBang, Tony Chocolonely en de oesterzwammen Growkit van Rotterzwam. Maar je vindt er ook mooie producten uit het buitenland zoals Casagami, Ecoffee Cup, Bee’s Wrap, Klean Kanteen en Eco Lunchbox. Natuurlijk hebben we ook een leuke selectie van lokale, echt Rotterdamse cadeaus, zoals de RotPot, Rotterdam Watershit, Pondje Papier, SoepStarter en Tidy.

Plasticvrije pakjes, hergebruikte doosjes

Bij Ecomondo verzenden wij je duurzame Sintcadeaus en Kerstcadeaus zo veel mogelijk in schone hergebruikte doosjes, met hergebruikte vulmaterialen die de inhoud beschermen. Deze vulmaterialen maken wij zelf van karton met onze ‘kartonschredder’. Dat is een apparaat waarbij grote kartonnen dozen van onszelf en andere bedrijven uit de buurt worden worden omgezet in zachte wafels. Deze kunnen weer gerecycled worden en voegen dus niet nog meer plastic afval toe aan de alsmaar groter wordende plastic afvalberg. Een bijkomend voordeel van onze hergebruikte doosjes is dat er geen supergrote logo’s opstaan. Zo blijft de inhoud een verrassing. Wil je meer weten over de wijze waarop wij je bestelling verpakken en verzenden? Kijk dan op onze pagina Milieu en MVO.

Duurzame Sintcadeaus en Kerstcadeaus, óók voor bedrijven

We leveren veel van onze producten ook voor vriendelijke prijzen aan bedrijven en organisaties. In grotere aantallen of bedrukt met logo. Wil je dus voor je bedrijf een duurzaam relatiegeschenk kopen of zoek je betaalbare, originele en duurzame gifts om je kerstpakket mee aan te vullen? Geen probleem. Wij leveren snel en zorgvuldig. Aantallen beneden de 25 stuks kun je gewoon bestellen in onze shop. Voor grotere bestellingen kun je bij ons een offerte aanvragen, waarbij we rekening houden met een korting. Je kunt bij ons ook een PO-nummer of referentie vermelden voor op de factuur. Je leest er meer over op onze pagina’s circulair inkopen en zakelijk.

Hier volgt een selectie van leuke duurzame Sintcadeaus en Kerstcadeaus:

1. Zelf oesterzwammen kweken met de Rotterzwam Growkit

rotterzwam growkit oesterzwammen kwekenEen van de populairste Sintcadeaus is de Rotterzwam Growkit. Met de Growkit kun je op koffiedik oesterzwammen kweken. De oesterzwam is geliefd onder vegetariërs en veganisten. Je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Normaal zou je je koffieprut wegggooien, maar nu is het een grondstof geworden! Je krijgt een speciale emmer met oesterzwammenbroed. Als je geoogst hebt en je volgt de tips op die je via een eenmalige nieuwsbrief met eenvoudige instructies krijgt, dan kun je de kit steeds opnieuw gebruiken. Naast de Growkit hebben we sinds kort ook de RotPot waarmee je zelf groenten kunt fermenteren. Je kunt er zuurkool mee maken, maar ook kimchi; een Koreaanse delicatesse van pittige kruiden en gefermenteerde groenten. Lekker!

2. Food Huggers. Love food, not waste

food huggersFood Huggers zijn ronde vormen van foodgrade siliconen die precies op restjes van groenten, fruit, tomaten en aangebroken blikjes passen. Zo drogen ze niet uit en kun je ze langer bewaren. Ze zijn te koop in 3 verschillende kleuren. Op dezelfde manier werken de Avocado Huggers. Dit zijn twee vormen die precies om een halve avocado kunnen, mét of zonder pit. Zo voorkom je dat je overgebleven avocado helft bruin wordt en je hem voortijdig moet weggooien. En dat is zonde natuurlijk. Na gebruik kun je de Food of Avocado Huggers makkelijk afwassen, ook in de vaatwasser.

3. Bee’s Wrap

bees wrap sandwichWil je minder plastic gebruiken in huis? Begin dan met het vervangen van plastic en aluminium folie met bijenwasdoeken: Bee’s Wrap. De wraps zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt er schaaltjes mee afdekken, kaas mee verpakken, brood mee verpakken, groenten en nog veel meer. Eigenlijk alles wat je voorheen met folie en plastic zakken deed. Zo voorkom je single-use plastic in je huis en onnodig veel plastic afval. Bee’s Wraps zijn gemaakt van biologisch katoen, bijenwas en jojoba olie. Ze gaan ongeveer een jaar mee en na gebruik kunnen ze op de composthoop of bij het GFT-afval. Kun je met Kerst volgend jaar weer een setje kopen ;-).

4. Ecoffee Cup

ecoffee cup stein & holz bekerPer dag gooien we miljoenen plastic en zogenaamd papieren bekertjes weg waaruit we koffie en thee drinken onderweg en op het werk. Op een coffee to go zit vaak ook nog een plastic deksel die maar al te vaak op straat eindigt als zwerfie of in het water belandt en uiteindelijk in zee… Veel slimmer is het om een herbruikbare koffiebeker cadeau te geven of te krijgen. De Ecoffee Cup heeft van alle bamboe koffiebekers de beste prijs-kwaliteit en de mooiste designs. Bekijk ze zelf in onze shop. Tip: Ecoffee Cups worden ook vaak als eindejaarsgeschenk gekocht door bedrijven.

5. Herbruikbare Groente- en Fruitzakken

herbruikbare groentezak katoenEen geweldige manier om plastic te verminderen is je eigen groentezakken, fruitzakken en broodzakken mee te nemen. Ze doen het sinds enkele jaren geweldig als cadeau omdat ze gewoon nuttig zijn, maar ook leuk zijn als betaalbaar (schoen)cadeautje. Bij Ecomondo hebben we verschillende katoenen en nylon zakken in ons assortiment, o.a. van Ah!Table en Take5nets, maar ook van Nederlandse merken zoals Boweevil en Bag-Again.

Meer duurzame Sintcadeaus vind je in onze categorie ‘Duurzame Cadeaus‘.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 12 reviews.
Cookies helpen ons bij het leveren van goede service. Door gebruik te maken van onze webshop, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.