Fairphone 2: Eerlijke en Duurzame Smartphone

fairphone 2

Heb je wel eens nagedacht wat er bij het maken van een smartphone komt kijken? Alles draait om grondstoffen, de mensen die het vaak onder mens-onterende en vervuilende omstandigheden uit de grond halen. En hoe zit het met de omstandigheden in de fabrieken die jouw uiteindelijke telefoon produceren? Dat moet en kan anders dacht de Nederlandse oprichter van Fairphone, Bas van Abel.

Snel, functioneel én eerlijk

De Fairphone 2 heeft alles wat je mag verwachten van een eersteklas smartphone. Bellen, chatten, iets opzoeken, kijken of spelen – met 4G LTE, Wi-Fi en Bluetooth® heb je altijd toegang tot alles (en iedereen). Hij loopt op Android met standaard 32GB geheugen, en is uitgerust met een haarscherp 5-inch full-hd-scherm en handige extra’s. Zo kun je er twee SIM-kaarten in plaatsen, het snelle geheugen uitbreiden met een micro SD card en de accu vervangen.

Twee SIM-kaarthouders betekent twee keer zoveel functies. Hou werk en privé gescheiden, of gebruik ‘m op je nieuwe bestemming. Geen geheugen meer? Met een micro SD-kaartje heb je zo weer een paar gigabyte er bij. Met de camera aan de voor- en achterkant en de ingebouwde sluiterknop schiet je de mooiste foto’s met de Fairphone.

“Fairphone 2: een telefoon om (van) te houden”

Fairphone. De eerste telefoon die je zelf makkelijk kunt repareren!

Fairphone wil dat je smartphone zo lang mogelijk mee gaat. Hij is modulair: iedereen kan ‘m makkelijk zelf uit elkaar halen en repareren, en de ingebouwde slanke of standaard hoes geeft goede bescherming tegen valschade. Een regelmatige software-update zorgt ervoor dat alles probleemloos loopt. Je kunt onderdelen nabestellen en zelf makkelijk inbouwen. Dat scheelt je in vergelijking met andere telefoons some honderden euros reparatiekosten. Toe aan een nieuwe look? Dan bestel je eenvoudig een nieuwe cover. Het lijkt dan net of je een nieuwe telefoon hebt.

Steun sociale verandering

De Fairphone 2 is een modulaire smartphone toegewijd aan het creëren van positieve sociale verandering. Fairphone gebruikt conflictvrije mineralen en fairtrade goud, verbetert de arbeidsomstandigheden in de fabriek en recycled elektronisch afval.

Meer weten of bestellen? Kijk op de site van Fairphone.

Binnenkort kun je de Fairphone ook via Ecomondo bestellen.

Zakelijke Smartphone

De Fairhone smartphone is ook gemaakt voor zakelijk gebruik. Bedrijven en Organisaties met een groen en duurzaamaanbestedingsbeleid maken het verschil en laten zien waar je als bedrijf voor staat. Door te investeren in duurzame en ethische apparatuur heeft dat een positief op de medewerkers, klanten en het imago. De Fairphone is compatibel met de meeste device management software en zakelijke Apps. Dankzij het eigen development-team in Nederland zijn er regelmatig updates voor het besturingssysteem. Zo blijf je altijd up-to-date en beveiligd.

social enterpriseVerlaag je totale bedrijfskosten door slim te investeren in een modulaire telefoon. Blijf efficiënt en bespaar tijd en geld. Door een modulair ontwerp kunnen reparaties snel en ter plekke gedaan worden. Je hoeft geen dure verzekering met vervangservice aan te schaffen.

Wat is Fairphone?

Fairphone zet een beweging in gang om de elektronicasector van binnenuit te veranderen. Door een smartphone te produceren volgens productiemethoden waarbij sociale en ecologische waarden voorop staan, stimuleren we publiek debat en een vraag naar eerlijkere elektronica. Ons doel is de bewustwording te vergroten en de hele sector te motiveren om verantwoordelijker te werken. Fairphone heeft een positieve invloed op de hele waardeketen, van mijnbouw en ontwerp tot productie en levenscyclus. Tegelijkertijd vergroten Fairphone de markt voor producten waarbij ethische waarden vooropstaan. Samen met onze achterban, veranderen wij de manier waarop producten worden gemaakt. Leet er meer over in het Fairphone factsheet.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.