Met de kaasmaker van Kefirko kun je gemakkelijk kefirkaas of andere soorten kaas bereiden. Het werkt eenvoudig: je schenkt verse zelfgemaakte kefir in de kaasmaker en de kaasmaker zorgt voor de rest. Je zet het in de koelkast, enige tijd wachten en je hebt heerlijke zachte kefirkaas van jezelf.
Door het unieke ontwerp kun je gecultiveerde melkkefir gemakkelijk en snel van de wei scheiden. De wei gaat door het gaas en blijft achter in de glazen pot en in het gaas krijg je verse romige kaas.
Kefir-roomkaas heeft alle kenmerken van roomkaas met de extra voordelen van levende culturen die het resultaat zijn van fermentatie. DIY bereiding van gefermenteerde kaas is de beste manier om ervoor te zorgen dat je elke dag verse kaas op je menu hebt staan.
Kefir maken kan met de Kefirmaker en de starterkorrels.
Welke soorten kaas kun je maken
Met de Kefirko Kaasmaker kun je verschillende soorten kazen maken. Dit keukenhulpmiddel is in beginsel ontworpen om er kefirkaas mee te bereiden, maar je kunt er ook vele andere kazen mee maken. Het is gemakkelijk om kwark, mozzarella, mascarpone, ricotta en andere kazen te bereiden. Je kan 100-200g kefirkaas bereiden in een klein potje met 600ml melkkefir en 200-400g kaas in een grotere pot met 1000ml melkkefir.
Hoe werkt de kaasmaker
STAP 1
Giet de kefir in het gaasmandje van de Kefirko kaasmaker. Je kunt er ongeveer 0,6 l kefir in gieten. Gebruik het deksel om de kaas te bedekken, het voorkomt dat er vuildeeltjes en/of vliegjes bij de kaas kan komen en ook dat de kaas geurtjes meekrijgt van andere etenswaren uit de koelkast.
STAP 2
Zet de Kefirko kaasmaker in de koelkast om verdere gisting te voorkomen/vertragen. Laat het de juiste tijd staan om het te zeven en de gewenste dikte van de kaas te krijgen. Tijdens het zeven kan het gebeuren dat er wat kaas aan de rand van de ring opdroogt die je echter gemakkelijk met een lepel kunt schoonmaken.
STAP 3
Haal de Kefirko Kaasmaker uit de koelkast en open het deksel. (Je kunt de persveer op dit punt gebruiken om hardere kaas te maken.) Schroef de ring los en neem deze samen met het gaasmandje af. Gebruik het bovendeksel als bakje voor het gaasmandje en laat de ring zakken.
STAP 4
De kaas is nu klaar voor consumptie of voor gebruik in recepten. Breng de kaas op smaak door droog of vers fruit, noten, kruiden of specerijen naar keuze toe te voegen. Kies de ingrediënten en bereid verse kaas zoals jij het ‘t lekkerst vindt.
Hoelang duurt het om te maken?
Als je zelf kefirkaas wil maken, moet je eerst de kefir maken. Het duurt 12-24 uur voordat kefir gefermenteerd is. Daarna zeef je de kefir, die je rechtstreeks in de Kefirko kaasmaker kunt zeven. Het hangt er ook vanaf wat voor soort consistentie je zoekt in je kefirkaas. Hoe langer de kefir wordt gezeefd, hoe droger en dikker de kaas wordt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.