6 mei: Grote Beach Clean Up Scheveningen

beach cleanup scheveningen

Op zondag 6 mei 2018 organiseert de Sea First Foundation een Beach Clean-up bij ALOHA surfschool in Scheveningen.

“Het is weekend, de zon schijnt, de temperaturen lopen weer op, tijd voor een ontspannen dagje uit.”

Als je dan eenmaal op het strand bent, is het fijn dat het er schoon is. Helaas spoelt er nogal wat afval uit zee aan en laten we met z’n allen een hoop troep slingeren. Plastic bekers, rietjes, vorkjes, lege blikjes… Het liefst genieten we toch van een mooi opgeruimd ‘afvalvrij’ strand? Ook spoelt er veel afval uit zee aan, waardoor je het mooie strand bijna niet meer ziet. Op 6 mei organiseert de oceaanbeschermingsorganisatie Sea First Foundation daarom een Beach Clean-up dag vanaf Aloha Surf school. Samen steken we die middag de handen uit de mouwen voor een schoon strand.

Waarom een beach clean-up in Scheveningen? Ten eerste is het voor de badgasten natuurlijk hinderlijk om tussen de rommel te liggen of te lopen. Maar ook de dieren hebben er last van. Vogels en vissen eten afval en worden er ziek van en sterven zelfs in veel gevallen! Niet erg eerlijk, want waar wij mensen meestal alleen in de zomer het strand gebruiken, leven vogels en vissen er hun hele leven! Een schoon strand is en blijft dus een must voor mens EN dier. Daarom gaan we dat aanpakken!

Locatie Beach Cleanup

De Beach Clean-up wordt gestart vanaf ALOHA Surfschool Strand Noord 2b, 2586 ZZ Scheveningen (www.alohasurf.nl).

Tijd

Vanaf 11.30 uur kun je je inschrijven en om 12.00 uur opent Dos Winkel, oprichter van de Sea First Foundation, de dag. Aansluitend verdelen wij ons in groepjes en verspreiden we ons, gewapend met zak en grijpstok, over het strand voor de clean up.

Voor een lot van 1 euro maak je kans om mooie prijzen te winnen, aangeboden door Omniversum en O’Neill. De Surfrider Foundation en Precious Plastic Den Haag zijn ook van de partij.

Uiterlijk om 15.00 uur verzamelen we ons weer bij ALOHA en wordt de dag afgesloten. Als je het verzamelde afval eerder in wilt leveren of juist verder wilt schoonmaken kan dat natuurlijk ook. We zijn blij met alle hulp. Of dat nou een uur is of de hele middag.

Deelname

De Beach Clean-up is een dagje gezellig uitwaaien, waarbij het strand een grondige schoonmaakbeurt krijgt. Deelname is gratis. Kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van het strand, een Slack line, trampoline en een glijbaan. Alle deelnemers krijgen van ALOHA gratis koffie, thee of siroop.

Meer informatie vind je op www.seafirst.nl, www.omniversum.nl, www.alohasurf.nl en https://preciousplasticdenhaag.nl/.

Aanmelden kan via https://www.facebook.com/events/140452656647570/

ALOHA Surf is goed bereikbaar met het OV.

We zien je graag op 6 mei!

Geef een antwoord

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 16 reviews.
Cookies helpen ons bij het leveren van goede service. Door gebruik te maken van onze webshop, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.