Oogstkaart.nl – marktplaats voor circulair inkopen

oogstkaart circulair bouwen en inkopen

Zoek je tweedehands of cirqulaire bouwmaterialen? Dan kun je deze vinden op Oogstkaart.nl. Oogstkaart opereert als adviseur en zoek- en vind-agent voor circulaire materialen (materiaal scout/service). Het platform Oogstkaart.nl is een tool waar deze materialen worden aangeboden en gezocht. Je vindt er circulaire materialen zoals industriële reststromen, materiaal voor hergebruik en biobased materiaal. Oogstkaart wil zo de footprint van het bouwen verkleinen en een zo groot mogelijke impact te maken.

Bouwen aan een circulaire toekomst met Oogstkaart

Tijdens het verbouwen willen we graag zo duurzaam mogelijk zijn. Wil je ook nog kosten besparen, dan kan het handig zijn om op zoek te gaan naar tweedehands materialen, gebruikte producten of restpartijen. Door mijn eigen huis duurzaam te verbouwen en op het budget te letten, kwam ik in aanraking met isolatiematerialen die overwaren van een bouwproject. Die werden voordelig aangeboden en aan huisgeleverd. Zo kon ik tegen lage kosten toch een complete binnenmuur isoleren. Naast prima materialen steeg mijn energielabel ook nog eens van C naar B waardoor de energierekening ook nog eens lager is.

Circulair bouwen betekent in de eerste plaats dat je nadenkt over welke bouwmaterialen je gebruikt en kan hergebruiken. Dat scheelt misschien nu al waardevolle grondstoffen, transport en een hoop geld. Zou je eerst nieuwe materialen moeten aanschaffen die van nieuwe grondstoffen gemaakt moeten worden, zo kun je nu vaak goede hoogwaardige materialen vinden op Oogstkaart.nl

Hoe werkt Oogstkaart.nl?

De diensten van de Oogstkaart materiaal service kunnen in 4 fasen worden opgedeeld.

fase 1, materiaal zoekopdracht | fase 2, materiaal bemiddeling | fase 3, toepassing advies | fase 4, levering

OOGSTKAART.nl

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.