Green Deal bevordert duurzame tuinen, parken en plantsoenen

Meer duurzame tuinmaterialen en meer biodiversiteit stimuleren. Dat is het doel van de nieuwe ‘Green Deal, levende duurzame buitenruimtes’ die de overheid woensdag sloot met de branchevereniging voor professionals in het groen (VHG) en NL Greenlabel van onder meer tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra.

vlinders in de tuin op vlinderplantHet startsein voor deze ontwikkeling werd gegeven door staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma, die samen met Hoekstra in Madurodam het dak van een nieuwbouwwoning beplantte met de duurzame vetplant sedum. Hiermee gaven ze het voorbeeld van hoe je op allerlei manieren een duurzame bijdrage aan de vergroening van Nederland kan leveren.

Nieuw keurmerk voor duurzame materialen in de tuin en andere buitenruimtes

De Green Deal houdt in dat de ondertekenaars zich inspannen om mensen die tuinieren, ontwikkelaars, architecten en overheden bewuster te maken van duurzame materialen en inheemse beplanting. Zo gaat NL Greenlabel onder meer professionals trainen en opleiden in de toepassing van duurzame materialen en producten. VHG stimuleert vervolgens haar leden om duurzaamheid meer bekendheid te geven onder consumenten.

,,Ook komt er een bewustwordingscampagne om het belang van de principes van de ‘de levende tuin’ bekendheid te geven”, aldus Economische Zaken. Ook gemeenten worden geïnformeerd over de principes van ‘de levende tuin’ en mogelijk wordt ook wet- en regelgeving aangepast.

Meer info:

Bron: ANP

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.