8 juni World Oceans Day 2013

world ocean day

world ocean day8 juni is het World Oceans Day en het wordt dit jaar groter gevierd dan ooit. Deze dag staat in het teken van de schoonheid maar ook kwetsbaarheid van de oceanen… Om met de woorden van Paul Watson (Sea Shepherd) te spreken: If our Oceans Die, We die! Met de bewustwording dat we de schoonheid van de oceanen moeten beschermen groeit ook het aantal activiteiten.

World Oceans Day in Museon Den Haag

Op zondag 9 juni organiseren Sea First en het Museon “World Oceans Day” met diverse leuke en leerzame activiteiten en workshops gericht op kinderen:

tasje1• In het waterlab kunnen kinderen zelf draaikolken te maken en ervaren hoe water werkt.
• Creatievelingen kunnen meedoen aan de ‘Schilder een vis‘-workshop. Samen met anderen maak je een 3×3 m grote collage van kleine schilderijen. Het resultaat wordt in juli op het Binnenhof in Den Haag aangeboden.
• Workshop “creatief met strandafval“: Samen met kunstenares Ciska de Hartogh gaan kinderen aan de slag om strandtassen en andere mode creaties te maken van plastic afval dat afgelopen lente verzameld is op het strand in Noordwijk. De mooiste creaties zullen in het najaar tentoongesteld worden.
• In het museum is de tentoonstelling “Nature Goodie Bags” te zien met daarin strandtassen en andere mode creaties van strandafval gemaakt door kunstenares Ciska de Hartogh.

Meedoen

Wil je meedoen aan World Ocean Day? Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar welkom@seafirst.eu

Meer informatie kunt u ook vinden op www.seafirstfoundation.nl

TonijnVolgende week start ook de Tuna Free campagne
om tonijn van de menukaart te halen
in Restaurants en andere horeca.

Bron: Museon en Sea First Foundation.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 12 reviews.