Met Blossombs kersthangers heb je een leuk en verantwoord cadeautje voor onder de boom! Met de bloemenballetjes creëer je een bloemeneiland en een voedselparadijs voor bijen en vlinders. Gooi de Blossombs overal waar je maar bloemen wilt: in de tuin, in een pot op het balkon of op een braakliggend stukje grond. Wacht op het juiste zaaiseizoen en op regen (of gebruik een gieter) en na een paar weken genieten jij, de bijen en de vlinders van de meest kleurrijke bloemen!
Kersteditie Blossombs cadeau geven?
Bij Ecomondo koop je de Blossombs kersthangers. Er zijn verschillende kersthangers met kleurrijk bloem’bommetje’ op een sfeervolle kaart. Je kan de kersthangers gebruiken om je kerstboom mee te versieren, als cadeaulabel of als decoratie in huis.
Je kunt ook zelf kersthangers samenstellen met de DIY Kersthanger box. In deze doe-het-zelf Gift Box zitten 9 kersthangers (boom, cadeau, huisje, vogel, ster, kerstbal, kerstkegel, vlinder en hart), 9 kleurrijke Blossombs, 9 touwtjes en een Merry Blossombs kerstkaart. De kersthangers kun je bijvoorbeeld inkleuren of versieren. Leuk om te doen op een regenachtige dag!
Zakelijk bestellen? E-mail naar zakelijk@ecomondo.nl
- Blossombs zaadbommetjes worden in Nederland geproduceerd
- Mix van wilde bloemzaden, natuurlijke klei, nutriënten en natuurlijke kleurpigmenten
- Biologische zaden
- Voedsel voor de bijen, insecten en andere bestuivers
- Recyclebare verpakking
- Educatief voor kinderen
- Zaaitijd: maart t/m september
Hoe werken de Blossombs zaadbommetjes?
In de Blossombs zit een mix van biologische wilde bloemenzaden. Deze bestaat o.a. uit de volgende bloemzaden: Phaecelia, vlas, gele mosterd, koriander, vlasdotter, kaasjeskruid, klaproos, bolderik, korenbloem, kamille, Perzische klaver, inkarnaatklaver, Alexandrijnse klaver. Sommige zaadjes komen meteen aan het begin van het seizoen op (mrt/apr), andere pas aan het eind (sep/okt), daardoor heb je eigenlijk met 1 Blossomb het hele seizoen bloemen! Zaaitijd: maart t/m september.
Je kunt zo’n 4 Blossombs op één vierkante meter kwijt. Je kunt ze gewoon op de aarde leggen en er water over gieten, dan gaan ze vanzelf groeien en na verloop van tijd bloeien. Het is niet de bedoeling dat je ze ingraaft. Het bloeien kan wel een paar weken duren na ontkieming! Bloemen groeien pas vanaf de lente als het warmer wordt. Maar let wel (!) het zijn wilde bloemen en die groeien alleen buiten met voldoende ruimte, licht en vooral: voeding. Je kunt ze binnen opkweken en dan zullen ze ontkiemen. Maar om ze verder te laten groeien, plant je ze buiten uit, want er zit simpelweg te weinig voeding in het opkweekpotje.
De Blossombs zijn bedoeld voor buiten en dan werken ze net als alle gewone zaadjes en bloemen in de natuur. Waarbij een Blossombs bloem’bommetje’ meerdere zaadjes heeft, die in verschillende periodes ontkiemen. Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, andere wat later in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen (en jij dus) het hele seizoen plezier van bloemen. Kortom, geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet.
Tips om vogels te slim af te zijn
Leg een beetje vogelvoer in de buurt, ongeveer 5 meter verwijderd van je Blossombs. De vogels zullen dan eerder op het voer afkomen en de Blossombs laten liggen. Let erop dat er geen “slimme” vogels (kraaien, eksters en kauwen) in de buurt zijn op het moment je de Blossombs wilt planten. Als je namelijk rondloopt en dingen op de grond neerlegt in het zichtveld van zo’n slimme vogel, dan kun je er zeker van zijn dat ze het zullen bekijken (en meenemen) kort nadat jij weg bent! Plant de Blossombs als de grond vochtig en zacht is en duw ze vervolgens met je schoen zachtjes in de aarde. Let op: zeker niet volledig ingraven (!), maar bedek ze eventueel met een beetje riet, boomschors of een paar blaadjes.
Zaadbommetjes en Guerilla Gardening
Je ziet het waarschijnlijk zelf ook om je heen: verwaarloosde en leegstaande gebouwen, wijken met flats en veel kale boomspiegels. Er is te weinig vrolijkheid en groen in de stad. Daar hebben de wilde bijen, vlinders en andere insecten veel last van. Maar ook de mensen die er wonen. In de zomer puffen de steden van de hittestress, omdat de warmte blijft hangen tussen al die gebouwen. Tijd om de strijd met het beton aan te gaan en te zorgen voor meer groen. Want groen geeft rust en ontspant. Klinkt goed toch? En jij kunt ook meedoen.
Bewapen jezelf met een schep, gieter en plantjes en trek jouw wijk in. Lege bloembakken, verwaarloosde stukken plantsoen en kale gevels; verander ze in een bloemenzee. Voor bijen, vlinders, jouzelf en de hele buurt. Want dat is wat guerrilla gardeners doen. Iedereen kan het worden. Ook jij. Maar waar komt deze beweging van guerrilla tuinieren, oftewel guerrilla gardening vandaan?
De zaadbommetjes vinden hun oorsprong in de beweging van Guerilla Gardening® in Manhattan in de jaren ’70. Zelfverklaarde tuinpiraten en ondergrondse jagers begonnen braakliggend land te verfraaien met planten of zaadbommen tijdens geheime nachtelijke acties. Inmiddels is deze stroming uitgegroeid tot een burgerbeweging die dorre landschappen met bloemen nieuw leven inblaast. Richard Reynolds uit Londen wordt beschouwd als een van de beroemdste activisten van deze beweging. Zijn boek “Guerilla Gardening – A botanical manifesto by Richard Reynold” is het standaardwerk over dit onderwerp en wordt aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is! Kijk voor meer informatie op de website van Guerilla Gardening® of GuerillaGardeners.nl
Op zoek naar zaadbommetjes met eetbare bloemen, zaadbommetjes met je eigen logo of custom seedbom granaten? Dat kan ook! Ecomondo heeft een lange geschiedenis binnen de wereld van Urban Gardening en Guerilla Gardening. Bekijk ons rijke aanbod zaadbommetjes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.