Tree Friday! Elke bestelling bij Ecomondo = 1 boom.

tree friday black friday

Black Friday. Daar doen we liever niet aan mee. Of toch wel..? Ja, maar dan in een andere vorm: TREE FRIDAY! Plaats je op Black Friday een bestelling bij Ecomondo, dan planten we een boom! Dat doen we in samenwerking met Urban Street Forest. Een organisatie die bomen plant in Spanje en Oeganda.

Waarom bomen planten op Black Friday?

Black Friday is een ware aanslag op de grondstoffen en het klimaat. Door bij elke bestelling een boom te planten doen we iets positiefs voor onze planeet en toekomstige generaties. De bomen worden geplant in Oeganda samen met boeren en lokale gemeenschappen in agroforestry-projecten. Door bomen te planten op de bergflanken vertragen we de watercyclus. Zo voorkomen ze erosie en overstromingen. Ook helpt het water vast te houden in de regio.

Hoe werk het?

Urban Street Forest ontvangt van ons per bestelling een bedrag voor het planten van een boom. Zij zullen met dit geld namens ons bomen planten in de projecten die zij beheren. Urban Street Forest biedt verantwoording van geplante bomen door informatie te geven zoals de GPS-locatie, een foto van de boom en de naam van de planter. Je kunt er dus zeker van zijn dat de boom écht geplant wordt.

Wat kun je verwachten?

We planten bomen om landschappen te herstellen en de ecologische, sociale en economische veerkracht van gebieden te verbeteren. We planten een diverse mix van inheemse boomsoorten om een breder, herstellend ecologisch waarde aan het landschap te geven. Urban Street Forest streeft naar een hoog overlevingspercentage van bomen door bomen gedurende hun levenscyclus te volgen. Transparantie: we documenteren de GPS-coördinaten, de namen van de grondeigenaar en de planter, en delen foto’s van de bomen op bedrijfsprofielen, als bewijs van werk. We investeren in gemeenschapsprojecten en delen onze kennis door (gratis) educatief materiaal te verstrekken. We helpen bedrijven om over te stappen van een minder negatieve impact naar een positieve impact door landschappen te herstellen. We werken internationaal en bieden plantopties in Nederland, Spanje en sub-Sahara Afrika.

Resultaat

Op deze pagina plaatsen we in de toekomst het resultaat van de actie. Kom dus zeker even terug om te zien waar jouw boom is geplant.

>#blackfriday #boomplanten #bomenplanten #klimaat

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.