Beach Cleanup tour 2016 – Doe ook mee!

Beach cleanup tour 2016

Wist je dat wij op onze vakanties en op het strand en in de zee al meer dan 10 jaar plastic en andere rommel opruimen!? Net als in het park of het bos nemen we altijd een plastic zak mee en die zit na een kleine wandeling gegarandeerd vol. Het is een kleine moeite en het loont echt!

De héle Noordzeekust schoon in 14 dagen!? Het kan!

Doe ook mee met de Beach Cleanup Tour van 1 t/m 14 augustus 2016.

Beach Cleanup Tour 2016Van 1 tot en met 14 augustus maakt Stichting De Noordzee samen met zoveel mogelijk vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij. En dat is hard nodig: er liggen ruim 1,2 miljoen stuks plastic afval op de Nederlandse stranden. De Boskalis Beach Cleanup Tour vindt dit jaar voor het eerst in een nieuwe vorm plaats. De afgelopen drie jaar trok de stichting gedurende de hele maand augustus van Cadzand naar Schiermonnikoog. Van Zuid naar Noord dus. Dit jaar ruimt Stichting De Noordzee de Nederlandse stranden binnen twee weken op, door op 1 augustus tegelijkertijd vanuit zowel Cadzand als vanaf Schiermonnikoog richting Zandvoort te trekken. Vorig jaar haalde Stichting De Noordzee samen met meer dan 2000 vrijwilligers 11.555 kilo afval van het strand.

Ruim 1,2 miljoen plastic afvalitems

Van 2004 tot en met 2015 onderzocht Stichting De Noordzee hoeveel afval er op de Nederlandse stranden ligt en wat de samenstelling en afkomst van het afval is. Uit dit onderzoek blijkt dat er per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval liggen. 92% van dit afval is plastic! Als dit plastic in zee belandt, raken zeedieren erin verstrikt of zien zij het aan voor voedsel waardoor het in onze voedselketen terechtkomt.

Tijdens de Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee voorkom je samen met anderen dat plastic wat op het strand licht in zee terechtkomt. Het is een leuke dag waarop je lekker buiten bent, andere enthousiaste opruimers ontmoet en ook nog eens gezond bezig bent. Ook meedoen!?

Ecomondo leverde met een mooie sponsorkorting de natuurlatex en Fairtade huishoudhandschoenen die deelnemers mogen gebruiken tijdens het rapen van afval. Want de stranden moeten schoner, waar je ook bent. Geef het goede voorbeeld, meld je aan of start zelf af en toe met het rapen van plastic!

Bekijk de etappes en schrijf je in!

beach cleanup Porto Pino Sardinië
Plastic afval verzameld tijdens een wandeling op het strand van Porto Pino, Sardinië, Italië. Mei 2009.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.