Zaadbommen; Nederland wordt steeds groener!

zaadbommen

Zaadbommen: Hoe werkt het?

Seedboms zijn nieuw in onze winkel. Zelf vinden we het leuk om op braakliggende stukjes grond of op kale plekken naast bomen in de stad wat zaden te gooien. Het mooie van de Seedbom versie 2.0 is dat je ze kan vullen met water. Daardoor zijn ze minder afhankelijk van een regenbui en is er een grotere kans dat de zaden uitkomen. Met dit leuke duurzame cadeautje mag je zelf op zoek naar kale, braakliggende of onbenutte stukjes grond, waarvan jij vindt dat het er wel wat fleuriger kan: vul de zaadbom met water en gooi ‘m! Je helpt er bijen, vlinders en vogels mee.

Seedboms 2.0 – Hét wapen van guerilla gardeners!

Maak de stad of het dorp een stukje groener en kleurrijker. Met deze positieve bommetjes help je mee aan het creëren van een bloemenzee daar waar jij wilt. Je maakt niet alleen de buurt een stukje mooier, maar je maakt ook de bijen, vlinders en vogels blij. Seedboms zijn gemaakt van een explosieve mix van turfvrije* compost, kokosvezels en bloemenzaden in een omhulsel van gerecycled papier. Dankzij de mix van kokosvezels met compost blijft het omhulsel langer vochtig, ook als het even droger is. De nieuwe versie wordt met de hand gemaakt in Schotland door een legertje echte guerilla gardening pioniers.

Gooi de zaadbom niet op plekken waar het gras regelmatig gemaaid wordt of waar de gemeente overijverig alles wegschoffelt – daar hebben de bloemen natuurlijk geen schijn van kans. Zoek kale, onbenutte stukjes in de stad: een leeg plekje aarde onder een boom, een braakliggend terrein tussen twee huizen of een kale spoorberm. Hou bij waar je je bommen hebt gedropt en volg het resultaat. Alle gebruikte materialen zijn gerecycled, bio, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De simpele en mooie verpakking wordt gemaakt van 95% hergebruikt papier, is lijmvrij en de inkt is plantaardig.

zaadbom bijen vlinder zaden urban bloemenmix klaproos zaden

Zaadbommen als relatiegeschenk?

Laat zien dat jouw bedrijf om duurzaamheid geeft. Heb je als bedrijf interesse om dit product op te nemen in een kerstpakket of uit te delen aan het personeel, dan kun je ze hier kopen, de BTW is vermeld. Indien je een offerte / factuur voor iets grotere aantallen wenst, e-mail ons dan op hello@ecomondo.nl. Vanaf 32 stuks gelden er gunstiger prijzen.

Waarom Turfvrije compost?

Dat leggen we graag uit. Turf wordt binnen de groenvoorziening helaas nog veel gebruikt, zowel als bodemverbeteraar en in potgrond. Veel kopers weten niet dat bij het ontginnen van turf veel schade wordt veroorzaakt aan de natuur. Turf is een niet hernieuwbare grondstof en wordt ontgonnen uit veengebieden die dikwijls habitats zijn voor zeldzame bloemen, bijen, insecten en vogels. Voorbeelden van herkomst zijn de Baltische Staten of Scandinavië. Bij de turfontginning gaan heel wat natuurreservaten onherroepelijk verloren. Het transport van turf zorgt voor een grote bijdrage aan o.a. de luchtvervuiling, niet bepaald milieuvriendelijk dus. In onze zaadbommen wordt daarom gebruik gemaakt van turfvrije compost. We planten graag meer bloemen hier, maar niet ten koste van de natuur ergens anders. Kijk dus volgende keer in het tuincentrum naar wat voor potgond je koopt.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.