SKAL Bio Keurmerk & Certificaat

Ecomondo is SKAL gecertificeerd voor de verkoop van biologische producten (NL-BIO-001). Ons Skal-certificatienummer is 110884. Bij Ecomondo kun je er zeker van zijn dat je duurzame, sociale en milieuvriendelijke producten koopt en dat biologisch gelabelde producten ook écht biologisch zijn. Biologische producten in deze webwinkel kunt u herkennen door het officiële Europese Bio logo.

Download hier ons Skal Certificaat
skal logo

Een SKAL certificaat is een certificaat waar ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, over moet beschikken. Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting Skal. Het Skal certificaat is gebaseerd op Europese wetgeving. Hierdoor is de Skal Bio certificering in de hele EU gelijk en zijn ook voorzien van hetzelfde keurmerk. Zo kun je biologische producten makkelijk herkennen. Zonder Skal Certificering mag het woord biologisch of organic niet gebruikt worden.

Stichting SKAL

In Nederland is het aanbod van biologische producten in de afgelopen jaren flink toegenomen. Maar zijn de biologische producten ook wel echt biologisch? Stichting Skal is in 1985 opgericht door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het is de enige onafhankelijke toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Deze stichting geeft het Skal certificaat uit, waarmee bedrijven kunnen aantonen dat zij biologisch produceren en biologische producten mogen verkopen. Skal voert inspecties uit en houdt toezicht op bedrijven die het Skal certificaat hebben ontvangen, met als doel om te kunnen garanderen dat deze bedrijven zich ook aan de regelgeving houden.

Wat betekent het voor jou als klant?

Wanneer je biologische producten koopt is het ook gegarandeerd 100% biologisch. Wij controleren of de voorraad die bij ons binnenkomt ook biologisch is en de juiste labels en batchnummers heeft. Eventuele kruisbesmetting met niet biologische producten sluiten we daarbij zoveel mogelijk uit. Daar worden we ook op gecontroleerd. Een Skal Certificering is niet gratis, doordat biologisch producten aan strengere voorwaawrden moeten voldoen – en dat is maar goed ook – zijn biologisch producten over het algemeen wat duurder. Je krijgt er echter wel zekerheid voor terug: gezonde producten voor jou én onze aarde. In het kader van goed rentmeesterschap en de moderne Sustainable Development Goals willen we onze bijzondere planeet zo schoon mogelijk doorgeven aan een volgende generatie.

Klachten

Ondanks zorgvuldig handelen, kan het gebeuren dat er een klacht bestaat over één van de producten. Twijfelt u aan de juiste certificering van een door ons aangeboden of verkocht product? Geef het dan direct aan ons door. Wij zijn verplicht om Skal Biocontrole onmiddellijk op de hoogte te stellen. Twijfels kunnen bestaan over de bio-status van een product, bijvoorbeeld naar aanleiding van residuvondsten of bij vermoedens van fraude. Zo kunnen wij het product direct controleren en indien nodig blokkeren. Een klacht kunt u in onderstaand formulier doorgeven. U kunt ons ook bellen op nummer +31 (0)10 – 466 69 52.

Download het klachtenformulier