Hamamdoeken van Happy Towels: Nieuw bij Ecomondo!

Hamamdoeken van Happy Towels! Een heerlijk alternatief voor handdoeken en mét een eerlijk verhaal. Een deel van de opbrengst van deze hamamdoeken gaat namelijk naar een onderwijsproject voor kansarme meisjes in Turkije: Papa laat me naar school gaan.

HAMAMDOEK VOOR BEWUSTE GENIETERS

De Happy Towels Hamamdoeken met bamboevezels hebben veel voordelen. Ze zijn langer dan normale hamamdoeken of handdoeken (2 meter!), ze zijn compacter en lichter dan een badlaken en passen daardoor beter in je tas of bagage. Elders vind je hamamdoeken waar je doorheen kunt kijken. Want minder garen drukt de prijs. Happy Towels doet daar niet aan mee. Dat is niet alleen hun keuze: wever Metin weigert die dingen te maken :). Dankzij de kwaliteit en het gebruik van bamboevezels is de hamamdoek niet alleen duurzamer, maar ook superzacht! Daar zijn we bij Ecomondo trots op. Ze zijn trouwens ook uitstekend geschikt voor thuis, in de sauna en op het strand.

Wat maakt Happy Towels zo zacht?

In een hamamdoek van Happy Towels zit garen gemaakt van bamboevezels. Het gebruik van bamboegaren in een hamamdoek heeft veel voordelen. Het is véél zachter dan katoen. En hoe vaak je ‘m ook wast, hij blijft zacht. Ook absorbeert de handdoek beter dan een hamamdoek van 100% katoen. Hij droogt ook nog eens snel. En niet onbelangrijk: de productie van bamboe is stúkken milieuvriendelijker dan van katoen.

Een andere hamamdoek voelt na wassen steeds ruwer.
Door de bamboevezels is een hamamdoek van Happy Towels lekker zacht.
En dat blijft hij ook, hoe vaak je hem ook wast.

Eerlijk geproduceerd in Turkije

Soms lees je over fabriekjes in China of Bangladesh waar textiel wordt geproduceerd. Dan blijkt dat veel kleding onder weinig gelukkige omstandigheden wordt gemaakt. Een hamamdoek van Happy Towels wordt onder menselijke, eerlijke omstandigheden gemaakt en ingekocht, zonder groothandelaar of tussenpersoon. Wever Metin maakt de hamamdoek extra zacht, extra lang en in unieke, prachtige kleuren. Metin woont in een dorpje in West-Turkije. Zijn familie produceert al generaties lang hamamdoeken. Kwaliteit dus, mét een goed verhaal.

Wat is een hamamdoek?

Een hamamdoek komt oorspronkelijk uit Turkije en heet ook wel een pestemal of fouta. Deze doeken worden gemaakt van katoen en gebruikt als omslagdoek of droogdoek. Door hun lichte gewicht, hoge vochtopname en soepelheid zijn ze niet alleen populair als strandlaken maar ook als saunadoek.

Naar de Hamamdoeken

Snel! Er zijn nog enkele stuks hamamdoeken uit de vorige collectie verkrijgbaar voor een speciale prijs.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.