Beach Cleanup Augustus 2014. Doe ook mee!

Wij houden van schone stranden! Jij ook? Doe dan mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour 2014!

Sigarettenpeuken, plastic zakjes, lege bierblikjes… Onze stranden liggen er helaas vol mee. Het afval dat door strandgangers wordt achtergelaten, of aanspoelt vanuit zee, vormt een ernstige bedreiging voor de natuur. Stichting De Noordzee wil dit probleem aanpakken, door van 1 tot en met 31 augustus de hele Noordzeekust op te ruimen, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour.

We roepen iedereen op om ons te komen helpen, want 350 kilometer kust opruimen in 31 dagen, dat kunnen we niet alleen! Heb je zin in een gezellige en actieve dag op het strand, wil je samen met anderen een unieke prestatie neerzetten en iets doen aan de plastic soep in zee? Geef je dan nu op voor één of meerdere etappes via www.noordzee.nl/tour .

Hoe werkt het?
We verzamelen elke dag om 10.00 uur in een strandpaviljoen. Na een kop koffie of thee en presentatie van Stichting De Noordzee, vertrekken we voor de etappe. Per dag maken we +/- 10 kilometer strand schoon. Je bepaalt zelf hoe lang je meeloopt. Je kunt bijvoorbeeld na de lunch teruglopen, maar als je in bent voor een echte uitdaging, loop je natuurlijk de hele etappe mee!

Schone handen
Voor wie wil, zijn er ‘groene’ fairtrade, natuurlatex huishoudhandschoenen, geleverd door eco webshop Ecomondo uit Rotterdam.

Afval tellen met de Strandscanner
Tijdens de tour gaan we het afval niet alleen opruimen, we gaan het ook tellen met de Strandscanner (http://www.noordzee.nl/strandscanner/). Met deze app kun je alle afvalitems die je vindt invoeren. Met informatie over de hoeveelheid en het soort afval, pakt Stichting De Noordzee het afvalprobleem gericht bij de bron aan.

Help je mee?
Hoe schoner we het strand kunnen maken, hoe beter het is voor de zee. Help jij ook mee? Schrijf je dan meteen in via deze link: http://www.noordzee.nl/tour/schrijf-je-in/ .

We hopen je te zien aan de kust!

noordzee beach clean up 2014

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.