10-10 Dag van de Duurzaamheid

10:10 dag van de duurzaamheid

hip en duurzaam Rotterdam SchiebroekOp donderdag 10 oktober 2013 is het de Dag van de Duurzaamheid en vinden er in heel Nederland duizenden activiteiten plaats! Ecomondo doet dit jaar mee in Rotterdam Hillegersberg Schiebroek. Samen met kinderen van Basisschool de Wilgenstam, vrijwilligers en organisaties in de wijk zet Ecomondo zich in om mensen bewuster te maken van functioneel hergebruik van apparaten, afdankertjes, materialen etc. Oude spullen kunnen best een tweede leven krijgen als kunst of gebruiksvoorwerp, of kunnen simpelweg weer worden gerepareerd, zodat ze weer een tijdje meekunnen. Ook Rubbish Design werkt deze dag mee.

Leon Goedhart, eigenaar van Ecomondo en in het dagelijks leven grafisch ontwerper bij Goedhart Reclame, ontwierp het logo van Hip & Duurzaam dat donderdag 10 oktober 2013 gepresenteerd wordt door de portefeuillehouder van de Rotterdamse deelgemeente; Edward Sterenborg. Hip & Duurzaam is een samenwerkingsverband tussen vrijwilligers en organisaties in de wijk dat regelmatig workshops en activiteiten rondom het thema duurzaamheid & hergebruik organiseert. Meer informatie: www.hip-duurzaam.nl

Landelijk neemt Urgenda het initiatief voor de Dag van de Duurzaamheid. Na het succes van de vier voorgaande edities nodigt Urgenda zowel particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties als overheden uit om een duurzame activiteit te organiseren en aan te haken. 10:10 is oorspronkelijk een baanbrekend en inmiddels wereldwijd initiatief om 10% op je energieverbruik te besparen in één jaar. De oorspronkelijk Engelse campagne is inmiddels wereldwijd met succes geïntroduceerd, van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland en Frankrijk tot Ghana.

Wie meedoet met 10:10, zet daadwerkelijk zelf een stap en bespaart 10%.

Thuis, op school, op het werk, in de gemeente. Het is simpel en voor iedereen. Moet je je eens voorstellen wat er gebeurt als we al die klimaatstappen bij elkaar optellen! 10:10 heeft een positief effect, niet alleen op het klimaat, maar ook op je portemonnee, je gezondheid, en je humeur.

Samen maken we de duurzaamheidsbeweging zichtbaar, schakel elkaar in! Bekijk de activiteiten.

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.