Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Sanne van Keukenboeren de RotPot Bubbels ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Na de zuurkool en kimchi variant waarmee je groente kunt fermenteren, de roomboterversie voor karnemelk en roomboter, is er nu dus de eerste drankenvariant. Daarmee kun je lekker experimenteren in de keuken.
Zelf sprankelende appeldrank maken met Rotpot Bubbels
Vloeibare fermentaties kennen we vooral in de vorm van bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen poldervariant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij.
Je kunt er ook een Germber add-on bij kopen om zelf Gingerbeer te maken. Ben je creatief dan kun je ook je eigen fermentaties en sprankelende drankjes maken met de mooie Rotpot.
Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen
Door de fermentatie krijgt de appeldrank een ‘volwassen’ smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur. Het zal daarom steeds anders zijn.
Less Food Waste
Appelbubbels kun je ook maken van alleen de schil en klokhuis. Handig als je de appel al gebruikt hebt in een taart!
Wat zit er in de Rotpot Bubbels set?
1x Kruidenmix
1x Glazen pot
1x Elastiekje
1x Kaasdoek
1x PH-strip
Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’:
Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom.
Nettogewicht: 22 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.