Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Sanne van Keukenboeren de RotPot Bubbels ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Na de zuurkool en kimchi variant waarmee je groente kunt fermenteren, de roomboterversie voor karnemelk en roomboter, is er nu dus de eerste drankenvariant. Daarmee kun je lekker experimenteren in de keuken.
Zelf sprankelende appeldrank maken met Rotpot Bubbels
Vloeibare fermentaties kennen we vooral in de vorm van bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen poldervariant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij.
Je kunt er ook een Germber add-on bij kopen om zelf Gingerbeer te maken. Ben je creatief dan kun je ook je eigen fermentaties en sprankelende drankjes maken met de mooie Rotpot.
Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen
Door de fermentatie krijgt de appeldrank een ‘volwassen’ smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur. Het zal daarom steeds anders zijn.
Less Food Waste
Appelbubbels kun je ook maken van alleen de schil en klokhuis. Handig als je de appel al gebruikt hebt in een taart!
Wat zit er in de Rotpot Bubbels set?
1x Kruidenmix
1x Glazen pot
1x Elastiekje
1x Kaasdoek
1x PH-strip
Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’:
Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom.
Nettogewicht: 22 gram.
Wil je ook andere recepteren en varianten in je Rotpot maken? Dat kan! Soms heb je alleen een extra of ander onderdeel nodig. Bij “losse onderdelen Rotpot” kan je alle onderdelen vinden om alles uit je Rotpot te halen. Hier staat ook een handig lijstje om te zien wat je bij welke variant nodig hebt, zoals een waterslot of deksels. Ook kun je voor elke variant de kruiden nabestellen.
Inspiratie en recepten voor zuurkool en fermenteren vind je in het boek Zuurgoed. Dit kookboek over fermenteren is geschreven en samengesteld door Sanne van Keukenboeren. Het leert je veel over alle technieken en bevat recepten met verschillende groentes.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.