Natural Bulbs
Biologische Bloembollen… Wel zo logisch. Want waarom zou je bloemen kweken en daarbij de nuttige verstuivers willen doden? Bloembollen zijn er in alle vormen en maten, elk met hun eigen geur, kleur en aantrekkingskracht. Ze zorgen vroeg in het voorjaar voor het eerste kleurrijke leven in een nog slapende wintertuin, sommige soorten tot laat in het najaar. Het zijn echte blikvangers die jouw tuin een meerwaarde geven en goed zijn voor de insecten om ons heen. Nu we ons steeds meer bewust worden van ecologisch verantwoorde keuzes met als doel de natuur zoveel mogelijk onaangeroerd te laten, groeit ook dit bewustzijn bij vele bloembollentelers. Daarom zijn er steeds meer bloembollentelers die biologische bloembollen op de markt brengen.
Wat zijn biologische bloembollen?
Biologische bloembollen zijn vrij van gewasbeschermingsmiddelen, dus bloembollen die puur natuur zijn. Door de jaren heen werd duidelijk dat niet alle ziektes en plagen hiermee bestreden werden en dat het de natuur alleen maar veel schade gaf. Want de insectendodende middelen doden naast de vervelende plagen ook bijen en andere voorbijvliegende insecten die nuttig zijn in de ecologische kringloop. Daarbij denkend dat de bloembollenvelden grote oppervlaktes hectaren in beslag nemen waar er geen insecten meer leven en vogels geen eten zullen vinden…
Dit in vergelijking met Biologische Bloembollen, waarbij het leven in en rond de kwekerij zo min mogelijk wordt verstoord. De insecten leven vreedzaam verder tussen de vele rijen met kleurrijke bloemen en helpen zelfs een handje mee bij de kweek ervan. Naast de vele nuttige insecten die door de velden met bloemen worden gelokt, komen er ook graag verscheidene vogels hun buikje rond eten met de insecten. Zo helpt het mee met het instandhouden van de populaties in de streek.
Stop samen met ons weer 100% natuurlijke bloembollen terug in de grond.
Bollen planten is het leukste wat er is; van uitzoeken welke bloembollen je kiest tot het planten ervan. Daarna is het tijd om de natuur zijn gang te laten gaan, totdat de eerste knoppen boven de grond uitkomen. Je kunt dan elke dag gaan genieten van het ontluiken van de biologische bloemenbollen. Een mooiere beleving van de natuur bestaat er eigenlijk niet en met Natural Bulbs wordt die beleving extra natuurlijk en dus extra mooi! Zeker als je weet dat ook de bijen blij zijn met meer bolbloemen in uw tuin, op uw balkon of in uw geveltuin.
- Biologische bloembollen
- Goed voor bijen, hommels en andere insecten
- Verpakking van gerecycled papier
Allium – Purple Sensation
Dit is de diep paarse variant. Deze paarse sierui is bij uitstek geschikt om vlinders en bijen aan te trekken. Laatbloeiend in het voorjaar zo rond eind mei half juni. Van 100% biologische teelt.
– 5 bollen per zak
Allium Sphaerocephalon
Verwilderende sierui die ook bijen en vlinders aantrekt. Ook wel trommelstok genoemd. Biologisch geteeld.
– 12 bollen per verpakking
Muscari Armeniacum
Een sterk bolgewasje met een stralende blauwe kleur. Tussen tulpen of narcissen staan deze bloemetjes, die midden in het voorjaar bloeien, uitstekend. Ook in een pot of voor onderbeplanting komen ze heel goed met hun decoratieve kwaliteit tot uiting. Biologisch geteeld.
– 10 bloembollen per zakje
Ornithogalum Balansae
Stinzenplant. De breedbladige vogelmelk, Ornithogalum balansae is een sterk bolgewas dat jaarlijks terugkomt. Trekt bijen aan in maart. De witte bloempjes zijn een mooi accent in een tuin die dan nog kleurloos de winter uit komt. Biologisch geteeld.
– 15 st. per zak
Puschkinia libanotica
Stinzenplant. Verwildert makkelijk en trekt bijen naar uw tuin. Uit 100% biologische teelt.
– 10 stuks per zak
Crocus Ruby giant
Boerenkrokus (Crocus tommasinianus) bloeit als eerste vaak al in januari-februari. De kleine slanke dieppaarse bloemen zijn uitstekend geschikt voor verwildering. De plant zaait zich sterk uit en het gewas sterft na de bloei vlot af, zodat u ze bij uitstek in een gazon kunt planten. Stinzenplant. Nodig de bijen al vroeg uit in uw tuin met deze vroegste bloeier uit biologische teelt.
– 15 stuks per zak
Muscari Armeniacum
Een sterk bolgewasje met een stralende blauwe kleur. Tussen tulpen of narcissen staan deze bloemetjes, die midden in het voorjaar bloeien, uitstekend. Ook in een pot of voor onderbeplanting komen ze heel goed met hun decoratieve kwaliteit tot uiting. Biologisch geteeld.
– 10 bloembollen per zakje
Scilla Siberica
Stinzenplant. Azuur-violetblauwe bloempjes met een donkere middennerf bloeien in maart-april. Zijn uitstekend geschikt om te verwilderen, je komt ze vaker in grasvelden tegen. 100% Biologisch geteeld.
– 15 bollen per zak
Leucojum Gravetye giant
Stinzenplant. Zomerklokje ofwel Leucojum aestivum Gravetye Giant bloeit in tegenstelling tot de bijnaam toch al eerder in mei. Een sterke bol, in het wild te vinden in rietlanden, houdt zich daar uitstekend staande naast zo’n sterke groeier als riet.Houdt dus van vochtige voeten. 5 tot 6 bloemetjes per steel, klokvormig hangend en naar chocolade ruikend…! Uit biologische teelt.
– 5 stuks per zak
Krokus vernus mix
Krokus vernus is de grootbloemige variant. Bij sneeuwval wacht de bloem even. Alsof ze beurten hebben afgesproken, geel komt eerst, dan paars en wit en gestreept. Plant dit blije bijenmengsel om heel vroeg in het voorjaar al de bijen en hommels te voorzien van nectar.
– 20 bollen per zak
Allium Jeannine
Op middellange stelen bloeien deze gele sieruien laat in het voorjaar. Dankzij de biologische kweker kunt u op verantwoorde wijze vlinders en bijen naar uw voorjaarstuin lokken. Geschikt voor verwildering. 100% BIO.
– 10 bollen per zak
Hoeveel bollen per m2 heb ik nodig?
Hier de regels voor VOORJAARSBLOEIERS:
- Algemene vuistregel: 20 bloembollen per m2
- Kleine bolletjes: 50 tot 200 bloembollen per m2
- Grote bollen: 15 Ã 25 bloembollen per m2 (of als accent tussen vaste planten – 5 bollen per m2)
- Verwilderingsbloembollen iets ruimer planten zodat ze de ruimte hebben om zich uit te breiden
Na de bloei
- Verwilderende soorten kan je laten staan tot de bladeren zijn verwelkt. Daarna kun je de bladeren snijden of gewoon laten liggen. Sommige wilde soorten hebben er toch baat bij om na 2-3 jaar te verplaatsen naar een ander stuk van je tuin (lange Alliums, narcissen)
- Verwilderende (kleine) tulpjes kun je laten staan. De bloemen na de bloei wel verwijderen. Let op dat je ze niet per ongeluk wegschoffelt of schept. De zaadvorming kun je beter vermijden want die bloeien de eerste 7 jaar toch niet. Spontaan uitzaaien levert grasachtig loof, wat je naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk wegschoffelt. Daarom dus de uitgebloeide bloemen verwijderen.
- Gewone (lange) tulpen dienen beslist opgegraven te worden nadat het blad is verwelkt. De bollen kunt u naar believen bewaren (luchtig en droog) tot het najaar om ze op een verse plek te planten waar geen tulpen hebben gestaan. Laat u ze toch staan, dan is de kans groot dat een specifieke tulpenschimmel uw bodem aansteekt en de nieuwe bloei van tulpen verpest.
Over Natural Bulbs
Natural Bulbs is een aantal jaren gelden gestart en biedt een zeer speciaal assortiment duurzaam en biologische bloembollen. Inmiddels is het gelukt om bijna uitsluitend 100% biologische producten aan te kunnen bieden. Bij Ecomondo vind je Natural Bulbs in plasticvrije verpakking. De bio bloembollen worden direct en vers vanaf de kwekerij naar ons verzonden; zo heb je de garantie van de beste bloembollen in het juiste seizoen.
Biologische Bloembollen als duurzaam en plasticvrij relatiegeschenk?
Ecomondo verzorgt ook zakjes met biologisch gecertificeerde bloembollen voor jouw bedrijf of organisatie. We kunnen het zakje vormgeven met logo en tekst en de standaard informatie over de bloembollen? Wil je meer weten en ben je benieuwd welke bloembollen er op voorraad zijn? Stuur ons een e-mail naar zakelijk@ecomondo.nl. Duurzame bloembollen als relatiegeschenk zijn verkrijgbaar van september t/m december. Ecomondo is SKAL gecertificeerd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.