Wees voorbereid met de Care Plus Tekenlepel / Tekentang. Met de Care Plus Ticks-2-GO verwijder je veilig en gemakkelijk teken. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar mocht je toch zo’n kleine parasiet vinden na een dagje buiten, dan is de Ticks-2-Go een ideale tekenverwijderaar. Je verwijdert hiermee een teek door het maken van een schuifbeweging. Deze groene tekenlepel wordt verzonden met brievenbuspost.
- Gemaakt van Bio Based Plastic
- Maak je gemakkelijk aan je sleutelhanger vast
- Eenvoudig in gebruik
- Veilige tekenverwijderaar
- Plasticvrij verpakt
Hoe herken je een tekenbeet?
De larve van een teek is kleiner dan een millimeter en nauwelijks met het blote oog waarneembaar. Toch kan deze ook al bijten. Kijk dus heel nauwkeurig je lichaam na. Na een beet ontstaat er vaak een rood bultje. Meestal heeft de teek zich goed vastgebeten en kun je deze nog op de plek van de beet vinden. De teek kan opgezwollen zijn door het opzuigen van bloed. Teken zoeken zorgvuldig een plekje uit om te bijten. Het kan dus zijn dat je een teek op je huid aantreft die nog niet heeft gebeten.
Hoe verwijder je een teek?
Heb je een tekenbeet, dan kun je deze het best verwijderen met de tekentang van Care Plus. Gebruik het juiste gereedschap, want het onjuist verwijderen van een teek kan ervoor zorgen dat de teek zijn speeksel met mogelijke ziekteverwekkers aan je afgeeft. Verwijder nooit een teek met je nagels of een pincet. Gebruik zeker geen brandende sigaret, alcohol of zeep! Deze methodes kunnen ertoe leiden dat de teek schrikt en zijn speeksel met mogelijke ziekteverwekkers aan je afgeeft. Pak de teek goed vast bij de kop met de Ticks-2-Go, zo dicht mogelijk bij de huid. Trek dan de teek langzaam uit de huid. Verwijder de teek liefst binnen 8 uur na de tekenbeet; dan is de kans dat je besmet bent met ziekteverwekkers nog klein. Pas na verwijdering van de teek ontsmet je de tekenbeet met alcohol.
Voorkom tekenbeten met de Care Plus Anti-Teek BIO
Een tekenbeet voorkomen is beter dan genezen. Bij warmere temperaturen komen de teken weer tevoorschijn. Teken zijn kleine spinachtige parasieten die bijna onzichtbaar zijn voor het blote oog. Ze overleven door zich te voeden met bloed van ‘gastheren’, dieren en mensen. Deze parasiet is erg klein en klampt zich vast met kleine weerhaken en doorboort de huid met een hypostoom (zaagachtig orgaan). Op dat moment zit een teek letterlijk vast: je kunt hem niet verplaatsen zonder speciaal materiaal te gebruiken zoals een tekenlepel.
Een tekenbeet is niet alleen vervelend: het kan ook gevaarlijk zijn. Teken kunnen bacteriën, virussen en parasieten overbrengen, zoals de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Verwijder een teek dus altijd met een speciale tekenverwijderaar. Zo verklein je de kans op een infectie. Vaak ontdek je een teek pas nadat hij in je huid heeft gebeten en bloed heeft opgezogen. Controleer jezelf daarom nadat je buiten geweest bent in de natuur en na het tuinieren.
De teek is erg sterk en kan lang overleven. Het eerste advies is om altijd op de paden te blijven, je broek in je sokken te stoppen en altijd een grondige tekencontrole te doen als je thuiskomt. Er zijn nog een aantal andere dingen die je kunt doen om echt veilig en vooral zorgeloos de weg op (of eigenlijk juist af) te gaan. Zo raden wij aan een effectief insecten of tekenwerend middel te gebruikeb zoals de Care Plus Anti-Teek BIO
Tips voor het voorkomen van tekenbeten
- Blijf op de paden en vermijd hoog gras en struikgewas.
- Draag bedekkende kleding met lange mouwen.
- Stop je broekspijpen in je sokken.
- Draag tekenbestendige sokken.
- Breng een insectenwerend middel aan.
- Check jezelf en elkaar na een dagje uit in de natuur.
- Maai het gras in de tuin altijd netjes kort om te voorkomen dat teken zich hierin nestelen.
Waarom moet je een tekenbeet voorkomen?
Waarom is het zo belangrijk om een tekenbeet te voorkomen? Een teek kan de Borrelia-bacterie bij zich dragen, die op zijn beurt de ziekte van Lyme kan veroorzaken, zeker als er een lange tijd zit tussen de beet en de behandeling. Omdat een tekenbeet geen pijn doet, geen bult of jeuk veroorzaakt en moeilijk te herkennen is, is het belangrijk om geen tekenbeet te krijgen. Bovendien is de diagnose van de ziekte van Lyme moeilijk vast te stellen, omdat de symptomen van persoon tot persoon en van tijd tot tijd sterk verschillen. Veel symptomen lijken ook op andere ziekten, zoals MS.
FSME is ook een virale infectie die kan worden overgedragen door een tekenbeet. Het virus wordt direct na de beet op de mens overgedragen. Hierdoor is besmetting niet te voorkomen. In tegenstelling tot de ziekte van Lyme is er een vaccin voor deze aandoening. De ziekte komt veel voor in Europese vakantielanden, voornamelijk in het gebied ten oosten van Frankrijk tot aan Oost Europa. Vaccinatie is sterk aan te raden als je naar een van de risicogebieden reist en veel tijd in de natuur doorbrengt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.