Wat is Bokashi Starter?
Met Bokashi Starter maak je een bodemverbeteraar die zowel de voeding, de structuur, de water- en luchthuishouding en het leven in de bodem bevordert. Het zijn tarwezemelen met actieve micro-organismen die het fermentatieproces starten in de Bokashi keukenemmer. Zodra je groente- en fruitafval in de emmer hebt gedaan strooi je er een beetje starter op om de groenten te fermenteren. Plantaardig afval wordt binnen no-time tot waardevolle bokashi compost omgevormd.
Traditioneel gebruikt men Bokashi in Japan om de microbiële diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bio-actieve voedingsstoffen, vitamines, mineralen en aminozuren. Planten krijgen zo meer energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.
Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. De organische materialen worden luchtdicht opgeslagen in de Bokashi Keukenemmer, zonder geurtjes. Zo kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan. Deze conserveringstechniek behoudt de energie en voedingsstoffen in het product. Net als bij zuurkool krijgt de Bokashi een hogere voedingswaarde dan niet-gefermenteerde organische stoffen.
Bokashi is geschikt als bodemverbeteraar. Het is een voedingsbron voor micro-organismen die in de bodem leven. Deze vestigen zich daardoor definitief in de bodem, vermeerderen zich en domineren de aanwezige schadelijke bacteriën, virussen en schimmels. Voor land- en tuinbouw is dit de meest effectieve, duurzame manier om meer profijt uit de bodem te halen.
De Tarwezelemelen in Bokashi starter zijn een restproduct uit de voedingsindustrie en zijn voorgefermenteerd met EM Actief. (Bokashi Effectieve Micro-organismen). Met behulp van Bokashi Starter maak je van je eigen organisch afval (GFT afval) een perfecte bodemverbeteraar.
Effectieve Micro-organismen
Effectieve Micro-organismen zorgen voor evenwicht op het gebied van milieu, gezondheid en voedselvoorziening. EM is een samenstelling van diverse micro-organismen met ieder een specifieke taak. Het gaat ondermeer om gisten en melkzuurbacteriën. Ze komen allemaal voor in de vrije natuur. Bij EM draait alles om het activeren van de goede bacteriën, in plaats van het doden met chemicaliën zoals gebruikelijk is. In de Bokashi-starter bestaat het hoofdbestanddeel uit tarwezemelen die zijn gefermenteerd met EM-Actief. Dat is te herkennen aan een zoetzure geur, te vergelijken met het gisten van wijn en bier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.