Dipam theelichtjes zijn gemaakt van 100% bijenwas, dus puur natuur. Ze zijn verpakt in een leuk geschenkdoosje van 7 stuks. Bijenwaskaarsen zorgen voor een heerlijke geur en branden over het algemeen vrij lang. Doordat bijenwas een natuurproduct is kunnen de eigenschappen, zoals kleur en brandduur, per productie verschillen. Deze verschillen ontstaan doordat de herkomst van de was wisselend is. De bijen vliegen op de gewassen die in hun omgevingen bloeien en dat is per locatie en per jaargetijde anders.
Om de verschillen in de kaarsen zo klein mogelijk te houden, worden de wasblokken vermengd tot één geheel. De was wordt vervolgens gegoten in mallen, waarna de kaarsen drogen en klaar zijn voor gebruik. Deze bijenwaskaarsen zijn 100% natuurlijk, omdat er geen kleur- en geurstoffen worden toegevoegd!
De theelichtjes zitten in een aluminium cupje. Wil je liever geen aluminium cupjes, kies dan voor een doos met 18 Theelichtjes zonder cupje. Zodat je deze zelf in je eigen theelichthoudertjes kan plaatsen.
- 100% bijenwas
- Brandduur: 4 uur
- Paraffinevrij
- Niet giftig, lontjes van biokatoen
- Doosje met 7 stuks
- Made in Holland
Waarom kiezen voor natuurlijke bijenwas theelichtjes?
De natuurlijke theelichtjes van Dipam bestaan voor 100% uit bijenwas. Waarom vinden we dat belangrijk? Omdat het een natuurproduct is en dus veel veiliger dan parafine kaarsen. De meeste goedkope kaarsen van tegenwoordig bestaan (voor een deel) uit paraffine, een restproduct bij de verwerking van aardolie. Ook kaarsen die pretenderen bijenwaskaarsen te zijn! Je mag het namelijk de naam bijenwas geven als het bestaat uit meer dan 50% bijenwas. Bij het verbranden van paraffine komen er giftige stoffen vrij zoals benzeen en tolueen. Wat kan zorgen voor klachten aan de luchtwegen en het kan zelfs kankerverwekkend zijn.
Over Kaarsenmakerij Dipam
Dipam is begonnen in 1989 als project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ex-verslaafden, een werkplek te bieden. Het eeuwenoude ambachtelijke proces van het maken van kaarsen met bijenwas bleek een perfecte manier om werkervaring, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen te verkrijgen. Een Tibetaanse monnik die het bedrijf een bezoek bracht gaf het de naam Dipam; een licht dat niet kan uitgaan.
Dipam kaarsen worden gemaakt in het atelier in Driebergen. Ze maken er bijenwaskaarsen, maar ook vegan theelichtjes worden gemaakt. Een kleurrijke mengelmoes aan mensen maakt, verpakt en verkoopt de ambachtelijke kaarsen. Alles gebeurt in Nederland, dus je duurzame kaars hoeft amper kilometers te maken om op tafel terecht te komen!
Nog steeds biedt Dipam werkervaringsplaatsen aan mensen die om verschillende redenen (lang) buiten het arbeidsproces hebben gestaan. Ook hebben ze samenwerkingsverbanden met instituten voor gehandicapten die aan bijvoorbeeld inpakwerk een zinvolle dagbesteding hebben.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.