Nu steeds meer mensen tijd vrijmaken voor selfcare, maakt de traditionele scheerbeurt een comeback. Het is de beste manier om een glad scheerresultaat te bereiken zonder aan de groeiende afvalberg bij te dragen. Hoewel de scheerkwast misschien niet de hoofdrol speelt, draagt het wel bij aan een duurzame, zero-waste scheerervaring. De flinke schuimlaag die een scheerkwast creëert, maakt een heerlijke gladde scheerbeurt mogelijk. Met de synthetische Shaving Brush van Bambaw wordt het gebruik van scheerschuim uit schadelijke aluminium bussen of plastic verpakkingen overbodig.
De Bambaw Shaving Brush bootst met zijn synthetische vezels net een ouderwetse scheerkwast van dassenhaar na. Deze scheerkwast is dus ook geschikt voor vegans. Samen met de scheerkwast gebruikt je een scheerzeep. Kies hiervoor ook een duurzame variant zoals Lamazuna Scheerzeep of de biologische scheerzeep van Werfzeep. Scheerzeep gaat lang mee en bevat minder chemische ingrediënten dan andere scheerproducten uit bijvoorbeeld een aluminium verpakking.
Duurzaam scheren met de Bambaw Shaving Brush
- 100% vegan
- Handvat met stevig aluminium grip
- Bestand tegen roestvorming
Het belang van Zero-Waste & Plastic-vrij scheren
Plastic scheermesjes behoren net als plastic tandenborstels tot die producten die door bijna iedereen in groten getale worden gebruikt en massaal in de prullenbak eindigen. En plastic dat eenmaal gemaakt is vergaat nooit! Elk plastic scheermesje dat je gebruikt eindigt uiteindelijk op een grote hoop vuil. Plastic is namelijk een materiaal dat wordt gemaakt uit de aardolieproductie. Het bestaat tot wel 8 procent uit aardolie, maar het andere gedeelte bestaat uit synthetische moleculen die niet in de natuur voorkomen. Daarom is het nagenoeg onmogelijk voor de natuur om zelf plastic af te breken. Veel van het plastic dat ooit is vervaardigd bestaat nog steeds! En de schattingen zijn dat de plasticproductie zal toenemen in de komende jaren. Het gros van het plastic wordt eenmalig gebruikt en veel ervan eindigt in de oceanen of op een vuilnisbelt. Een plastic scheermesje gaat slechts enkele scheerbeurten mee voordat het bot wordt en moet dan alweer vervangen worden.
Helaas zijn wij ons hier in het ‘Westen’ niet helemaal van bewust. Waarom niet? Omdat het grootste deel van het wereldwijde (plastic) afval wordt gedumpt in ontwikkelingslanden. Dit heeft niet alleen directe humanitaire gevolgen voor een gigantisch deel van de wereldbevolking, die door externe factoren geen kant op kan en gedwongen is te leven tussen (en van) het vuil. Dit is rampzalig voor kwetsbare ecosystemen, dit is rampzalig voor flora en fauna en dit is rampzalig voor onze gezondheid. Veel plastic komt namelijk weer op ons bord terecht. Wist je dat een gemiddelde visetende Europeaan per jaar zo’n 11.000 stukjes microplastics binnenkrijgt? Dit is een direct gevolg van de 8 biljoen kilo plastic die elk jaar in de zee verdwijnt. Het is nu belangrijker dan ooit om je steentje bij te dragen en te doen wat je kan binnen je eigen wereld.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.