Bambaw Safety Razor is een metalen scheermeshouder voor klassieke mesjes voor zowel mannen als vrouwen! Of het nu gaat om je benen, je baard, je hoofd of je oksels. Scheren doen we bijna allemaal. Geen wonder dat plastic wegwerpscheermesjes zo populair zijn geworden. Maar plastic én wegwerp, nee dankje! Scheren doen we dan ook standaard met een old school traditionele Safety Razor oftewel een Veiligheidsscheermes. De mooie scheermessen van Bambaw zijn niet alleen enorm functioneel en duurzaam, maar ook nog eens stijlvol en plasticvrij verpakt.
- Metalen scheermes gaat oneindig mee
- Klassieke look
- Veilig in gebruik
- Roestvrijstaal
- Verkrijgbaar in black, silver en rose gold
- Met of zonder houder
- Duurzame keuze
- Inclusief 5 Bambaw safety razor blades (made in EU)
Zero-Waste & Plastic-vrij scheren met een Safety Razor
Plastic scheermesjes behoren net als plastic tandenborstels tot die producten die door bijna iedereen in grote aantallen worden gebruikt en massaal in de prullenbak eindigen. En plastic dat eenmaal gemaakt is vergaat nooit! Elk plastic scheermesje dat je gebruikt eindigt uiteindelijk op een grote hoop vuil. Plastic is namelijk een materiaal dat wordt gemaakt uit de aardolieproductie. Het bestaat tot wel 8 procent uit aardolie, maar het andere gedeelte bestaat uit synthetische moleculen die niet in de natuur voorkomen. Daarom is het nagenoeg onmogelijk voor de natuur om zelf plastic af te breken. Veel van het plastic dat ooit is vervaardigd bestaat nog steeds! En de schattingen zijn dat de plasticproductie zal toenemen in de komende jaren. Het gros van het plastic wordt eenmalig gebruikt en veel ervan eindigt in de oceanen of op een vuilnisbelt. Een plastic scheermes gaat slechts een bepaald aantal scheerbeurten mee voordat het bot wordt en vervangen moet worden.
Helaas zijn wij ons hier in het ‘Westen’ niet helemaal van bewust. Waarom niet? Omdat het grootste deel van het wereldwijde (plastic) afval wordt gedumpt in ontwikkelingslanden. Dit heeft niet alleen directe humanitaire gevolgen voor een gigantisch deel van de wereldbevolking. Door externe factoren kunnen zij geen kant op en zijn gedwongen te leven tussen (en van) het vuil. Dit is rampzalig voor kwetsbare ecosystemen, dit is rampzalig voor flora en fauna en het is rampzalig voor onze gezondheid. Veel plastic komt namelijk weer op ons bord terecht. Wist je dat een gemiddelde visetende Europeaan per jaar zo’n 11.000 stukjes microplastics binnen krijgt? Dit is een direct gevolg van de 8 biljoen kilo plastic die elk jaar in de zee verdwijnt. Het is nu belangrijker dan ooit om je steentje bij te dragen en te doen wat je kan binnen je eigen wereld.
Het gebruik van een (oneindig) herbruikbaar, plastic-vrije metalen scheermes is al één manier om je bijdrage aan de immer groeiende plastic vuilnisbult in te dammen. Wat je nog meer kan doen, lees je op de website van By the Ocean We Unite, een partner van Ecomondo.
Hoe gebruik je een Metalen Scheermes?
Gelukkig is een metalen scheermes of veiligheidsscheermes al zo oud als onze grootouders en overgrootouders. In vroeger jaren noemde men dit veiligheidsscheermes een krabbertje. Het is een eenvoudig scheerapparaatje dat de houder is voor losse dubbelzijdige, vlijmscherpe scheermesjes. Als het mesje bot is geworden, vervang je het door een nieuw scheermesje, waarbij de houder steeds opnieuw gebruikt wordt. Velen zijn ons al voorgegaan en hebben jarenlang gebruik gemaakt van een safety razor. Voor de meesten van ons is het misschien even wennen, maar geloof ons: het is super makkelijk en (de naam zegt het al) ook heel veilig! Je gebruikt de scheermeshouder samen met een verwisselbaar scheermesje van roestvrijstaal.
Maak het te scheren oppervlak nat en gebruik een lubricant (bijvoorbeeld een solid gezichtsreiniger of een speciale scheerzeep). Scheer de huid. Voila. Zo makkelijk kan het zijn! Smeer je huid daarna in met een lekkere creme of lotion. Als je eenmaal feeling hebt voor het scheermes (hij voelt wat zwaarder bijvoorbeeld) dan wil je niet anders meer.
Maak na gebruik het metalen scheermes schoon in water en droog hem voorzichtig af met een handdoek. Zo gaat hij een leven lang mee. Na enige tijd zal het mesje zelf bot worden. Dat kan je gewoon in de prullenbak weggooien (wel even in een papiertje wikkelen, voordat iemand zich eraan snijdt) en vervangen door een nieuw mesje.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.