Earth Hour Zaterdag 23 maart 2013 20.30 uur

Earth Hour

Earth Hour geeft ongekend krachtig signaal af

Rotterdam – Earth Hour heeft afgelopen etmaal opnieuw een ongekend krachtig signaal afgegeven dat de wereld klaar is voor duurzame toekomst. Het doven van lichten van beroemde bouwwerken, huizen, bedrijven en overheidsorganisaties trok als een golf over de planeet; in meer dan 150 landen en ruim zevenduizend steden. Nederland was donkerder dan ooit. Door het hele land lieten de tienduizenden deelnemers op social media en met inspirerende acties zien dat ook bij ons het roer om moet naar een groene toekomst.

Opvallend was het grote aantal spontane Earth Hour-activiteiten dat in het land werd gehouden. Er waren romantische diners bij kaarslicht, akoestische muziekoptredens, lampionnenoptochten, spinning- en yogaslessen in het donker en bij bijna volle maan werden spannende en mooie verhalen verteld. Ook lieten meer mensen dan ooit aan het Wereld Natuur Fonds (WNF) weten dat zij zich zouden inzetten om hun buren, de hele straat of appartementencomplex te laten deelnemen aan Earth Hour.

Klimaatverandering

Dit jaar stond Earth Hour in het teken van klimaatverandering. De aarde warmt op, voor een groot deel door onszelf. Bij het opwekken van energie verbranden we olie, gas en kolen. De CO2 die hierbij vrij komt, vormt een warme deken om de aarde. De aarde warmt zo op. Deze klimaatverandering komt voor een belangrijk deel door de mens zelf. Bij het opwekken van energie en het transport verbranden we olie, gas en kolen. Zo komt steeds meer koolstofdioxide (CO2) in de lucht. Als gevolg van een grotere uitstoot van koolstofdioxide (CO2) stijgt de temperatuur op aarde. De gevolgen voor mensen, dieren en planten zijn groot.

Wat kan ik doen?

Door energie te besparen kunnen we het klimaat helpen. En energie besparen is echt heel eenvoudig. Met een paar kleine aanpassingen in je eigen huishouden of door simpelweg iets bewuster te handelen, kun je gemakkelijk 20 procent energie besparen. Goed voor de natuur én voor je portemonnee.

Bron: WNF.nl

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.