A13/A16 No Way! Teken de petitie

geen snelweg door mijn bos a13/a16

Het kabinet wil een snelweg aanleggen ten noorden van Rotterdam: de A13/A16.  Voor de inpassing van de weg wordt geen rekening gehouden met wensen van bewoners en bedrijven. Er zal veel mooie natuur en recreatiegebied verloren gaan. Het tracé van die weg loopt vanaf Rotterdam Airport langs het Schiebroeksepark, dóór het Lage Bergse Bos en rakelings langs de woonwijken Ommoord en Terbregge. We voeren actie tégen de A13/A16 en vóór het gezond en groen houden van de woonomgeving.

Teken de petitie A13/A16!

Vooral in Ommoord, Terbregge, Schiebroek en Hillegersberg zal de overlast van de weg groot zijn. Veel mensen zullen slechter slapen vanwege het voorbijrazende verkeer. De gezondheid van kinderen en ouderen loopt een verhoogd risico door de luchtvervuiling.

Voor de aanleg van de weg zal een groot deel van het Lage Bergse Bos gekapt worden. Daarmee gaat een populair recreatiegebied verloren, dat nu door heel veel Rotterdammers wordt gebruikt om te joggen, dagcamperen, mountainbiken, de hond uit te laten of te picknicken.

Het kabinet wil het besluit over een nieuwe snelweg doordrukken ten koste van de gezondheid, de nachtrust en het recreatiegroen van duizenden Rotterdammers. Teken daarom de petitie tégen aanleg van de A13/A16 en bestel op de site direct een raamposter. Hartelijk dank voor jouw steun!

facebook petitie groenlinks
Follow A13A16NOWAY on Twitter

 

Geef een reactie

De waardering van www.ecomondo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 27 reviews.